Cât de îngrijit este mormântul lui Vadim Tudor la 6 ani de la moartea sa. „Era nevoie de el acum, când am ajuns chiriași la noi în țară” | GALERIE FOTO

Publicat: 08 09. 2021, 10:51
Actualizat: 08 09. 2021, 11:04

Peste doar câteva zile, pe 14 septembrie, se împlinesc 6 ani de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor, iar sâmbătă, pe 11 septembrie, va avea loc comemorarea acestuia la cimitir, acolo unde mormântul „Tribunului” arată foarte îngrijit, cu multe flori și cu lumânări aprinse.

„Sâmbătă la ora 10 îl vom comemora pe Vadim la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, la părintele Cărămizaru, apoi vom merge la el la cimitir. Vom fi noi, prietenii apropiați și familia. Alții, pe care i-a făcut parlamentari sau primari, vreo 400, l-au uitat”, a declarat pentru Gândul, Marius Marinescu, bun prieten cu politicianul dispărut în anul 2015.

Fostul senator Marinescu este de părere că în clasa politică românească lipsește în prezent un „Vadim”.

„Câtă nevoie ar fi fost de el acum, când am ajuns chiriași la noi în țară, cu toate scumpirile acestea uriașe. El era singurul care spunea mereu adevărul, iar acum, multă lume a ajuns la cuvintele lui”, mai susține Marius Marinescu.

Corneliu Vadim Tudor a murit pe data de 14 septembrie 2015 în urma unui infarct. Avea 65 de ani și a fost înmormântat în cimitirul Ghencea Civil, acolo unde, potrivit îngrijitorilor, fetele „Tribunului” vin aproape în fiecare zi.

„Fetele lui și soția vin aproape în fiecare zi, fac curat, stau acolo pe o bancă”

„Este cel mai îngrijit mormânt. Fetele lui și soția vin aproape în fiecare zi, fac curat, stau acolo pe o bancă”, ne-a spus unul dintre îngrijitorii cimitirului.

Pe mormânt sunt trecute versurile melodiei „Fă-mă, Doamne, o lacrimă”, scrise în urmă cu mulți ani de Vadim Tudor. Lumânările sunt mereu aprinse, iar florile proaspete nu lipsesc.

Corneliu Vadim Tudor este fondatorul Partidului România Mare, care a intrat la alegerile din 1992 în Parlamentul României, și al publicațiilor afiliate, România Mare și Tricolorul.

A fost senator de București în Parlamentul României în perioada 1992 – 2008. În anul 2000 a ajuns în turul doi al alegerilor prezidențiale, însă, a pierdut în fața fostului președinte Ion Iliescu.

Acesta s-a stins în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.

„Hai, Moarte, să bem o cafea…”

După decesul lui Corneliu Vadim Tudor, pe pagina sa de Facebook a fost actualizată o poezie intitulată  „ULTIMA CAFEA”, aceasta fiind și ultima creație a poetului:

„Hai, Moarte, să bem o cafea
Ţi-o fac cu caimac, aromată
Mai leapădă-ţi coasa cea grea
Şi mantia asta ciudată.
Te rog să iei loc în fotoliu
Nu mă supără dacă fumezi
După cine eşti, Moarte, în doliu?
De ce tot suspini şi oftezi?
E foarte fierbinte cafeaua
Nu te grăbi, că te frigi
Mai lasă-mi pe cer, încă, steaua
Dacă eu am să mor, ce cîştigi?
Ai venit să mă iei în persoană
Prea mare onoare îmi faci
Din toată specia asta umană
Numai pe mine mă placi?
Hai să-ţi ghicesc în cafea

E bine să ştii ce te-aşteaptă
O cumpănă grea vei avea
Dar tu te descurci, eşti deşteaptă.
Eşti tot timpul în criză de bani
Aici, te asemeni cu mine
De ce să fim noi duşmani?
Eu te-nţeleg cel mai bine.
Lumea te aplaudă de departe
În zvon de corridă, olé!
Fii bună şi-ntoarce-te, Moarte
Să văd: după tine ce e?
Acum eşti captivă la mine
Am vrut să-ţi arăt, draga mea
Că nu-mi este frică de tine:
Ţi-am pus şoricioaică-n cafea”.