Cât timp se fierb ouăle pentru o consistență perfectă? Ce este regula de 3, 6 și 10 minute

Publicat: 24 06. 2025, 13:54
Cât timp se fierb ouăle pentru o consistență perfectă? Ce este regula de 3, 6 și 10 minute

Cât timp se fierb ouăle pentru o consistență perfectă, de fapt? Experți în arta culinară au menționat o regulă de aur, atunci când ouăle sunt puse la fiert: 3, 6 și 10 minute. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru a te bucura de savoarea alimentului.

Te-ai gândit vreodată câte minute ar trebui să lași ouăle să fiarbă, pentru a avea consistența perfectă? Diverși experți în arta culinară susțin că există o regulă de aur care ar trebui respectată, dacă dorești ca alimentul să aibă o textură pe placul tău. Fiecare persoană are preferințe proprii, atunci când vorbim despre consumul ouălor: consistență mai tare sau mai moale, prăjite, omleta sau poșate. Totuși, cum se fierb corect ouăle?

Vezi și: Cum să fierbi orezul pentru a fi mai gustos. Ingredientul care va schimba total aroma

Cât timp se fierb ouăle pentru o consistență perfectă?

Pașii sunt simpli, susțin George Weld şi Evan Hanczor, proprietarii unui celebru local din New York. Potrivit acestora, ar trebui luată în considerare regula de 3, 6 și 10 minute. Experții în bucătărie recomandă ca ouăle care urmează să fie preparate să aibă temperatura camerei, pentru a nu se crăpa în momentul fierberii. Ouăle se vor pune într-o cratiță, de exemplu, și vor fi acoperite cu apă. Odată ce apa începe să clocotească, mișcați încet ouăle, pentru a se centra gălbenușurile. Apoi, le lăsați să fiarbă în continuare. Aici intervie regula mai sus amintită: 3, 6 și 10 minute, arată womenshealthmag.com.

  • Pentru o consistență mai moale a ouălor, le puteți fierbe timp de 3 minute;
  • Pentru ouă fierte mediu, se recomandă să le lăsați 6 minute în apa clocotită;
  • Pentru o textură tare, se recomandă fierberea ouălor timp de 10 minute.

De menționat faptul că după fierbere, ouăle pot fi clătite în apă rece.

Citește și: O bloggeriță culinară a DEZVĂLUIT cum se fac cartofii prăjiți mai buni decât la restaurant. Un ingredient banal face diferența

Sursă foto: colaj Envato – caracter ilustrativ