Prima pagină » Actualitate » Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER. Mihaela Bilic: „Cea mai valoroasă sursă de proteine”

Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER. Mihaela Bilic: „Cea mai valoroasă sursă de proteine”

Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER. Mihaela Bilic: „Cea mai valoroasă sursă de proteine”

Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER. Mihaela Bilic a vorbit despre acest aliment: „Cea mai valoroasă sursă de proteine”.

Ce ar trebui să mănânci când vine frigul, pentru o sănătate de FIER

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că acest aliment aparent banal, blamat de unii, ar ajuta la buna funcționare a organismului în sezonul rece.

Bilic spune că acesta este plin de proteine și are calorii negative. Mai mult, românii ar trebui să consume mai puține verdețuri, când vine iarna.

Potrivit Mihaelei Bilic, ar trebui să mâncăm mai multă carne de pui, porc sau vită, deoarece aceasta conține proteine „complete”, toți cei 9 aminoacizi esențialei în cantități arhisuficiente.

Mai mult, carnea are și vitamine din complexul B și minerale esențiale, printre care zinc și fier.

„Odată cu schimbarea anotimpului se schimbă și apetitul, frigul ne îndeamnă să mâncăm alimente hrănitoare, gata cu verdețurile, ne e poftă de carne!”, a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

„Și bine facem, indiferent de culoare și de animalul de la care provine, carnea este cea mai valoroasă sursă de proteine complet”, a mai spus Bilic.

Mihaela Bilic este adepta consumului de carne de porc

Mihaela Bilic afirmă că preferă să mănânce porc în loc de vită sau pui. „Porcul este un animal omnivor, de aceea grăsimea lui este mai puțin saturată, deci mai sănătoasă, față de grăsimea rumegătoarelor, adică vită sau oaie. Și dacă am pomenit de grăsime, e mare diferență între bucățile de carne pe care le consumăm.

Mușchiulețul are doar 4% grăsime, în timp ce costițele și ceafa împănate au până la 15% grăsime. Deci nu tot porcul e gras! Dacă mă întrebați pe mine, eu aleg porc, dar fiecare e liber să aleagă ce-i place, carne să fie!”, explică Bilic.

Citește și: Câte zile pe săptămână este indicat să mâncăm ciorbă, potrivit dr. nutriționist Mihaela Bilic

Medicul nutriționist Mihaela Bilic

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Europa 2026: previziuni salariale, țările cu cele mai mari creșteri. România și Ucraina, singurele pe minus
Digi24
Cea mai scăzută temperatură de pe Pământ în acest moment. Zilele următoare sunt prognozate și -60 de grade Celsius
Cancan.ro
-17 grade Celsius în România. Pe ce dată vine "iarna secolului", potrivit meteorologilor Accuweather
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Crăciun sărbătorit în secret, în Coreea de Nord. Familiile riscă pedepse aspre pentru împodobirea unui brad
Mediafax
Cod portocaliu de viscol în zona de munte din județele Hunedoara și Caraș-Severin
Click
Orașul care va avea primul tren suspendat din România
Digi24
Rusia respinge planul de pace în 20 de puncte al lui Zelenski și vine cu propriile propuneri. Ce vrea Moscova (Bloomberg)
Cancan.ro
Greșeala făcută de o gospodină din Brăila, pe salata Boeuf. Când au citit mesajul, invitații și-au dat coate 🤭
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Dacia deschide comenzile noului Spring pe piețele vest-europene. România încă vinde vechea generație
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Cinci evenimente istorice petrecute de Crăciun care au schimbat lumea