Ciorbă de miel ardelenească. Secretul constă în modul de preparare

Publicat: 18 04. 2025, 14:20
Actualizat: 18 04. 2025, 14:24
sursa foto: Envato

Există multe rețete de ciorbă de miel pentru fiecare regiune a țării. Nu doar moldovenii se bucură de rețete autentice, ci și ardelenii sunt meșteșugari în ale gătitului. Iată varianta de ciorbă de miel ardelenească pe care să o încerci și tu! Secretul constă în modul de preparare.

Ciorba de miel este un preparat nelipsit din meniul de Paște. Este o ciorbă densă, cu bucăți de carne de miel, adesea mâncată înainte de friptura de miel. Iată, așadar, rețeta de ciorbă de miel ardelenească.

Ingrediente

  • Bucăți de carne de miel cu os și un cap
  • 3 morcovi
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 țelină mică
  • 1 ceapă
  • 2 cepe verzi
  • 1 cățel de usturoi
  • 300 ml smântână lichidă
  • 3 gălbenușuri
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri orez
  • 3 linguri oțet
  • 1 lingură de făină
  • Piper
  • Sare
  • 1 frunză de dafin
  • 1 legătură de leuștean

Mod de preparare

Mai întâi, se spală și se curăță bine carnea de miel. Se pune la fiert cu o lingură de oțet și sare. Supa se spumează constant. Morcovul se dă prin răzătoare, iar restul de legume se taie cubulețe și se călesc într-o tigaie cu puțin ulei. După ce s-au călit, se adaugă în apa cu carne. Se pun apoi și foile de dafin, leușteanul și boabele de piper.

Atunci când carnea s-a fiert, se scoate pe o farfurie și se porționează, apoi se adaugă din nou în oală. Se pune orez, oțet după gust și se mai fierbe puțin. Se adaugă dressing-ul făcut din făină, gălbenușuri de ouă și smântână lichidă.

Se bat toate într-un bol și se temperează adăugând câteva polonice de supă în el. Se toarnă în oală și se amestecă. Se mai dă într-un clocot sau două și se oprește focul, adăugând apoi mărar tocat mărunt.

CITEȘTE ȘI: