ȘIROAIE de apă au început să curgă din craterul din Slănic Prahova. Locuitorii evacuați, cuprinși de disperare în ajunul Paștelui
This browser does not support the video element.
Craterul din Slănic Prahova s-a extins pe o suprafață de 15 metri și a ajuns la o adâncime de trei metri. Din imensa groapă din centrul orașului au început să se reverse șiroaie de apă pe străzile din zonă. Cetățenii evacuați din locuințe susțin că autoritățile nu le comunică nicio informație și nu mai au speranță că-și vor putea petrece Paștele în propriile case.
Craterul din Slănic Prahova, apărut după ce strada principală din oraș s-a surpat, a generat o situație fără ieșire pentru locuitorii din zonă. Câteva blocuri din apropierea craterului uriaș au fost evacuate, iar cetățenii sunt total descumpăniți înainte de Sărbătorile Pascale, căci este puțin probabil să petreacă în casele lor, alături de cei dragi.
În doar câteva zile de la apariția acestui fenomen care a afectat serios viața locuitorilor și continuă să dea bătăi de cap autoritățile, uriașa groapă din asfalt s-a extins pe o suprafață de 15 metri și măsoară trei metri adâncime. Mai mult, din crater au început să curgă șiroaie de apă care, acum, se revarsă pe străzile din zonă.
Locuitorii sunt de părere că apa ce iese din asfalt ar fi cauzată de o țeavă ce s-a spart din cauza neglijenței muncitorilor care au lucrat la infrastructura de gaze a orașului. Autoritățile nu au, momentan, un răspuns pentru ceea ce a cauzat fenomenul de surpare.
„Întreaga secțiune din căminul din spatele rupturii și până în căminul următor trebuie întrerupt pentru că toată apa, tot ce trece prin acele conducte ajung, apa ajunge la această ruptură”, a declarat Virgil Nanu, fostul prefect din Slănic Prahova.
Nici până la acest moment, autoritățile nu au venit cu un răspuns pentru fenomenul din Slănic Prahova.
„Există însă mai multe variante luate în calcul. Sara este aproape infiltrație de apă cu spinarea masivului de sare. Noi nu avem un foraje în zona asta, să știm la ce adâncime se află sarea. Și șanțurile au contribuit, pentru că dacă nu au fost bine compactate și au fost lăsate mult descoperite, au funcționat ca un dren. Este posibil să fie o cauză.”, a declarat Florin Chipesiu, directorul Salinei Slănic.