De la comentator TV la PREȘEDINTE | Cine este Javier Milei „Perucă”, considerat „Trump de Argentina”, omul care și-a clonat câinele

De la comentator TV la PREȘEDINTE | Cine este Javier Milei „Perucă”, considerat „Trump de Argentina”, omul care și-a clonat câinele
Javier Milei, noul președinte al Argentinei
Publicat: 20/11/2023, 12:35
Actualizat: 20/11/2023, 12:39

Începând de duminică, 19 noiembrie 2023, Argentina are un nou președinte, în persoana lui Javier Milei, fost comentator TV și outsiderul-surpriză, cu vederi radicale de dreapta, al alegerilor pentru fotoliul prezidențial.

Javier Milei – căruia i se mai spune și ”Trump de Argentina”, dar este poreclit și „Perucă” – a reușit să profite de un adevărat val de furie a alegătorilor faţă de curentul politic majoritar.

A obţinut 56% din voturi, faţă de puţin peste 44% cât a reușit să câștige rivalul său, ministrul peronist al economiei, Sergio Massa. Acesta din urmă, de altfel, și-a recunoscut înfrângerea.

„Modelul de decadenţă a ajuns la sfârşit, nu mai există cale de întoarcere”, a declarat Milei într-un discurs provocator, rostit după aflarea rezultatului, în care a recunoscut totodată dificultăţile cu care se confruntă. „Ne aşteaptă probleme monumentale: inflaţie, lipsa locurilor de muncă şi sărăcie”, a spus noul președinte al Argentinei.

„Situaţia este critică şi nu este loc pentru jumătăţi de măsură călduţe”, a mai declarat Milei, potrivit g4media.ro.

Javier Milei promite o schimbare radicală și o terapie de şoc economică. Pe agenda sa de lucru se află închiderea băncii centrale, renunţarea la peso şi reducerea cheltuielilor.

L-a lăudat pe gangsterul Al Capone pentru principiile sale în materie de piaţă liberă

Economist, păr răvășit, atitudine nonconformistă, un discurs prin care promite o nouă imagine a Argentinei. Javier Milei și-a anunțat intrarea în lumea tensionată a politicii în anul 2020, însă, la vremea respectivă, nimeni nu și-a imaginat că va reușit să cîștige cea mai înaltă funcție în stat.

Javier Milei – în vîrstă de 53 de ani – a fost comentator și expert TV pe probleme economice, iar în campania pentru fotoliul prezidențial din acest an a îndreptat un deget acuzatot către „hoţii” din elita politică. Surprinzător, l-a lăudat pe celebrul gangster Al Capone pentru principiile sale în materie de piaţă liberă şi – în direct la TV – a spart o piñata a băncii centrale, pe care o acuză că a contribuit la inflaţia de trei cifre din Argentina şi pe care intenţionează să o închidă.

Javier Milei şi coaliţia s – La Libertad Avanza (Libertatea înaintează) – au înregistrat o creştere rapidă a sprijinului, în special în rândul tinerilor.

Javier Milei a plătit 50.000 de dolari pentru a-și clona câinele

Stilul agresiv/teatral al lui Javier Milei – costume de supererou, mânuirea unei drujbe pentru a ilustra planurile sale de a reduce dimensiunea statului – i-a determinat pe mulți să îl compare cu Donald Trump din SUA sau cu Jair Bolsonaro din Brazilia.

În anul 2017, atunci când câinele său – Conan – a murit, Javier Milei a plătit 50.000 de dolari pentru a fi clonat.

Acum, președintele Argentinei mai are, în afară de Conan, încă cinci câini mastiff, progenituri ale lui Conan, iar pe patru dintre ei i-a botezat Murray, Milton, Robert şi Lucas, numiţi după economiştii liberali.

Javier Milei afimă că patrupedele sunt cei mai buni strategi din lume și susţine, nici mai și nici mai puțin, că acel cățel Conan, care a murit în anul 2017, l-ar fi contactat prin intermediul unui medium, primind misiunea de a fi președintele Argentinei.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

EXCLUSIV | Clotilde Armand, MEGA-POMANĂ electorală de 100 milioane €? Daniel Ciungu (PNL S1), în scandalul lifturilor: „Lasă-ne, distrugi orașul!”

EXCLUSIV | TUPEU în „blană de oaie”. Cum a scăpat de închisoare un șofer prins beat la volan: „Provine dintr-o familie cu statut social important”

EXCLUSIV | „Undă verde” în procesul nepotului vitreg al lui Ion Iliescu, acuzat de TĂINUIRE: ”Știa că banii proveneau din fapte de corupție”

„Sabotaj” marca USR la Primăria Brașov? Viceprimar liberal: ”Primarul Coliban este certat cu transparența! Proiecte blocate, aruncate într-un sertar!”

Viceprimarul Sectorului 1, despre NEPĂSAREA de care dă dovadă Clotilde Armand: ”Una au trimis școlile, cu alta a venit primarul la vot!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Arpad Paszkany, un iepuraș de lux. Ce cadou i-a cumpărat iubitei mai tinere cu 25...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ