EXCLUSIV | Clotilde Armand, MEGA-POMANĂ electorală de 100 milioane €? Daniel Ciungu (PNL S1), în scandalul lifturilor: „Lasă-ne, distrugi orașul!”

EXCLUSIV | Clotilde Armand, MEGA-POMANĂ electorală de 100 milioane €? Daniel Ciungu (PNL S1), în scandalul lifturilor: „Lasă-ne, distrugi orașul!”
Publicat: 20/11/2023, 09:18
Actualizat: 20/11/2023, 09:36

La Primăria Sector 1, condusă de Clotilde Armand, a izbucnit un nou scandal, de data aceasta legat de lifturile din sector. Sute de lifturi au nevoie de reparații capitale sau trebuie să fie înlocuite, iar un proiect prin care s-ar rezolva această situție, cu fonduri europene, este blocat de edilul sectorului, potrivit liberalilor, de 2 ani.

Clotilde Armand este acuzată de filiala PNL Sector 1 că nu implementează proiecte votate în Consiliul Local și, mai mult, ar intenționa să facă un „cadou” de 1oo de milioane de euro către „firme prietene” care să repare sau să înlocuiască lifturile din sector.

Totul ar urma să fie făcut, atrag atenția liberalii, fără licitație, asta din cauză că primarul Sectorului 1 a anulat licitația pentru înlocuirea lifturilor și, pentru că este ”disperată după capital politic”, îi expune pe administratorii și președinții de asociații de proprietari „la probleme penale”.

În data de 23 noiembrie 2023 va avea loc o ședință de Consiliu Local cu adevărat furtunoasă, în astfel de condiții, Clotilde Armand urmând a explica în fața consilierilor locali acest ”scenariu” controversat de 100 de milioane de euro.

Daniel Ciungu: „Știe că nu mai are nicio șansă la anul și încearcă orice ilegalitate”

În exclusivitate pentru Gândul, Daniel Ciungu, consilier local PNL Sector 1, spune că disperarea lui Clotilde Armand nu mai poate fi pusă la îndoială.

Votul Consilului Local și însăși democrația sunt puse, astfel, la îndoială de edilul Sectorului 1 al Capitalei, iar contracte pe bani publici sunt date ”cu ușile închise” doar pentru ”firmele de casă”.

Clotilde Armand este disperată! Știe că nu mai are nicio șansă la anul și încearcă orice ilegalitate pentru a continua ca vătaf pe banii publici!

Nu mai respectă de mult democrația și votul Consiliului Local. Deși are peste 600 proiecte aprobate de Consiliul Local, care ar însuma mult peste bugetele de investiții, Clotilde nu a fost în stare să ducă mai nimic la îndeplinire! Dă contracte pe bani publici cu ușile închise doar firmelor de casă și acuză fals opoziția de lucruri pe care doar pixul primarului le poate aproba!

Sectorul 1 are nevoie din nou de un primar liberal, capabil să ducă la îndeplinire proiectele promise comunității, un om care să respecte legea și cetățenii!”, a declarat Daniel Ciungu, în exclusivitate pentru Gândul.

„Primar mai degeaba ca tine nu a văzut țara asta!”

Daniel Ciungu, consilier local PNL Sector 1, îi cere lui Clotilde Armand să demisioneze de la primărie, pentru ”distruge” orașul, iar locuitorii din sector au doar de suferit.

”PNL Sector 1 atrage atenția că Armand, în disperarea sa după capital politic, îi expune, practic, pe administratorii și președinții de asociații de proprietari la probleme penale, deoarece această tentativă de proiect încalcă prevederile legale.

Clotilde Armand, pleacă! Lasă-ne, că distrugi orașul și cetățenii! Primar mai degeaba ca tine nu a văzut țara asta!”, conchide Daniel Ciungu, consilier local PNL la Primăria Sectorului 1 al Capitalei.

PNL Sector 1: „Armand nu ratează nicio ocazie de a fura, de a păcăli si de a implica și asociațiile de proprietari în acțiuni ilegale”

Filiala PNL Sector 1 a emis un comunicat de presă, în aceasta dimineață – prezentat, integral, de Gândul -, și dezvăluie că peste 800 de lifturi din sector au nevoie de reparații capitale sau înlocuire totală, iar totul s-ar putea prin intermediul fondurilor europene.

Cu toate acestea, Clotilde Armand ar dori să pună în practică un alt scenariu, iar 100 de milioane euro ar urma să fie oferite ”cadou”, fără licitație, fără transparență, totul pentru a obține capital electoral.

Mega-pomană electorală pregătită de Clotilde Armand! Sezonul pomenilor electorale a început în Sectorul 1! Într-un mod total netransparent, călcând în picioare legea, primarul Armand dorește să sifoneze cel mai probabil prin firme de casă 100 de milioane de euro, din banii cetățenilor.

În Sectorul 1 sunt peste 800 de lifturi care necesită reparații capitale sau înlocuire totală. Într-o administrație performantă, aceste lifturi s-ar fi reparat sau ar fi fost înlocuite cu ajutorul fondurilor europene, iar cei 100 de milioane de euro ar fi fost folosiți pentru sutele de proiecte pe care primarul Sectorului 1 le are deja votate și nu le implementează. Ei bine, primarul Armand dorește să ofere într-un mod total netransparent 100 de milioane de euro pentru repararea sau înlocuirea acestor lifturi, fără licitație, fără să știm circuitul banilor publici.

În disperarea sa după capital politic, îi expune practic pe administratorii și președinții de asociații de proprietari la probleme penale, deoarece această tentativă de proiect încalcă legea 98/2016 privind achiziţiile publice, cu modificările și completările ulterioare, legea 273/2006 privind finanțele publice locale și OUG 18/2009.

Că Armand încalcă legea, nu e nimic nou, dar să transforme asociațiile în complici la infracțiunile ei, este ceva de neacceptat! Fără licitație, așa cum cere legea, fără SEAP, așa cum cere legea, dar cu multă iresponsabilitate și nepăsare față de locuitorii Sectorului 1, Armand-hoața ar vrea să cumpere ilegal voturi.

Din păcate, situația este de-a dreptul dramatică. Sectorul 1 ratează aproape toate proiectele pe fonduri europene. În schimb, Armand nu ratează nicio ocazie de a fura, de a păcăli si, mai nou, de a implica și asociațiile de proprietari in acțiuni ilegale.

PNL Sector 1 îndeamnă asociațiile de proprietari să fie precaute și să analizeze cu atenție propunerile ilegale și strict electorale ale lui Clotilde Armand. Sa nu se facă complici la infracțiunile ei!”, au transmis reprezentanții PNL Sector 1 prin intermediul unui comunicat.


Citește și:

Viceprimarul Sectorului 1, despre NEPĂSAREA de care dă dovadă Clotilde Armand: ”Una au trimis școlile, cu alta a venit primarul la vot!”

„Sabotaj” marca USR la Primăria Brașov? Viceprimar liberal: ”Primarul Coliban este certat cu transparența! Proiecte blocate, aruncate într-un sertar!”

Continuă lupta dintre viceprimarul PNL al Brașovului și primarul USR. Sebastian Rusu: ”O instituție publică nu reprezintă un instrument de răzbunare!”

EXCLUSIV | Viceprimarul liberal al Brașovului, după ce primarul USR i-a cerut să-și mute biroul la Cimitirul Municipal: „Circ ieftin, IMATURITATE!”

Viceprimarul Sectorului 1 o scoate „la tablă” pe Clotilde Armand: „Câte școli noi s-ar fi putut CONSTRUI în sector, ce mai așteptăm?”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
"Am cheltuit peste 120.000 de euro ca să-mi rotunjesc formele". Cum arată suedeza Natasha după...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Povestea emoționantă a câțelului care își aștepta stăpânul în ploaie la stația de metrou Unirii
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator