„Sabotaj” marca USR la Primăria Brașov? Viceprimar liberal: ”Primarul Coliban este certat cu transparența! Proiecte blocate, aruncate într-un sertar!”

„Sabotaj” marca USR la Primăria Brașov? Viceprimar liberal: ”Primarul Coliban este certat cu transparența! Proiecte blocate, aruncate într-un sertar!”

Sebastian Rusu, viceprimarul liberal al Brașovului, consideră că la primăria orașului de sub Tâmpa a fost transformat în realitate un „sabotaj” marca Uniunea Salvați România (USR), promotorul acțiunii fiind primarul Allen Coliban.

La Primăria Brașov a izbucnit de mai mult timp un conflict între PNL și USR, iar parteneriatul politic inițial a devenit amintire (mai multe informații pot fi citite AICI).

Liberalii îl acuză pe primarul Coliban că „luptă” împotriva intereselor brașovenilor, edilul i-a retras atribuțiile lui Sebastian Rusu, iar apoi i-a cerut să se mute cu biroul la Cimitirul Municipal. (alte detalii AICI)

Acest „serial” al acuzațiilor este departe de final, iar viceprimarul Sebastian Rusu îl acuză pe Allen Coliban că ține la sertar proiecte liberale importante pentru locuitorii Brașovului.

„Este anormal ca proiectele să fie sabotate”

„Transparența”, la nivelul Primăriei Brașovului,  este doar o iluzie, dă de înțeles viceprimarul Sebastian Rusu, acesta transmițând că proiecte inițiate de liberali, în folosul comunității, rămân doar la stadiul de ”proiect” pentru că primarul Allen Coliban le blochează și le ”uită” prin sertare.

Anormalitatea este la ea acasă, mai spune Sebastian Rusu, cu toate că proiectele supuse analizei respectă toate prevederile legale.

În Primăria Brașov nu se dorește transparență! Ședința extraordinară a Consiliului Local, pe care am convocat-o împreună cu ai mei colegi consilieri PNL Brașov, a provocat un mare deranj pentru actuala administrație a municipiului nostru. Aceasta cu toate că am propus pentru Ordinea de zi proiecte care de luni de zile au fost blocate și aruncate într-un sertar de către primarul Coliban.

Proiectele propuse astăzi sunt în folosul brașovenilor și al comunității noastre, respectă prevederile legale și este anornal ca ele să fie sabotate.

Codul Administrativ este foarte clar în acest sens, la articolul 127 – Comisiile speciale şi comisiile mixte:

  • (1) Consiliile locale pot organiza comisii speciale de analiză şi verificare formate din consilieri locali, pe perioadă determinată, la propunerea unei treimi din numărul consilierilor locali în funcţie sau a primarului. Componenţa, obiectivele şi perioada de desfăşurare a activităţilor acestora se stabilesc prin hotărâre a consiliului local. Membrii comisiei acţionează în limitele stabilite prin hotărâre.
  • (2) Comisia de analiză şi verificare prezintă consiliului local ori primarului, după caz, la termenul stabilit de acesta, raportul întocmit în urma analizelor şi verificărilor efectuate. Raportul cuprinde, dacă este cazul, propuneri concrete de îmbunătăţire a activităţii în domeniul supus analizei sau verificării.
  • (3) Consiliile locale pot organiza, din proprie iniţiativă sau din iniţiativa primarului, după caz, comisii mixte formate din consilieri locali, funcţionari publici şi alţi specialişti, pe perioadă determinată. Componenţa comisiilor mixte, obiectivele şi perioada de desfăşurare a activităţii acestora se stabilesc prin hotărâri ale consiliilor locale. Şedinţele comisiilor mixte sunt publice”, reamintește viceprimarul Brașovului.

”Este clar că sunt lucruri de ascuns, altfel nu se explică această reacție la inițiativa noastră”

Sebastian Rusu dezvăluie că proiectele liberale au fost avizate ”nefavorabil” de departamentul juridic din Primăria Brașov, îndreptând un deget acuzator către primarul Allen Coliban și USR.

În același timp, viceprimarul Brașovului trage și un semnal de alarmă, considerând că ”sabotajul” are loc pentru că ”există lucruri de ascuns” la primăria condusă de Allen Coliban.

Însă departamentul juridic din Primăria condusă Allen Colliban, primarul certat cu transparența, și USR avizat nefavorabil proiectele noastre! Este clar că sunt lucruri de ascuns, altfel nu se explică această reacție la inițiativa noastră.

Noi, consilierii locali PNL nu ne vom opri aici. Și ne vom continua lupta în slujba brașovenilor”, încheie viceprimarul Sebastian Rusu.


Citește și:

EXCLUSIV | UPDATE – Socrii lui Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, rămân în AREST PREVENTIV

EXCLUSIV | Omar Hayssam, adus în scaun cu rotile la instanță după ce a făcut cerere de eliberare condiționată: „Morfina nu-și mai face efectul”

Viceprimarul Sectorului 1 o scoate „la tablă” pe Clotilde Armand: „Câte școli noi s-ar fi putut CONSTRUI în sector, ce mai așteptăm?”

EXCLUSIV | Nicușor Dan pierde DEFINITIV la CAB procesul cu Sanador. Avocat: ”Primarul general condamnă la moarte bolnavii de cancer”

EXCLUSIV | Daniel Ciungu, consilier local PNL S1, după ce Clotilde Armand s-a lăudat pe FB că a mărit bursele elevilor: ”Cel mai ineficient primar”

EXCLUSIV | Gabriela Szabo, noi ACUZAȚII la adresa lui Nicușor Dan în procesul cu PMB: Răzbunare politică, linșaj administrativ și pe rețelele sociale

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Românii care nu și-au primit pensiile. Când vor fi livrate
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia