Destinul trist al lui Sorin, copilotul mort în tragedia aviatică din Constanța. Tânărul își dona o parte din salariu copiilor bolnavi

Publicat: 03 03. 2022, 12:41
Actualizat: 03 03. 2022, 16:24
Sursă foto: Facebook

Locotenentul Sorin Pătraşcu, copilot al elicopterului IAR 330 – Puma prăbușit miercuri în localitatea Cogealac din Constanța, este unul dintre militarii morți în tragedia aviatică.

Acesta era cunoscut pentru spiritul său caritabil și era implicat frecvent, în campanii umanitare pentru copiii cu boli grave.

Tânărul locotent originar din Lunca Corbului îşi dona constant o parte din salariu pentru copiii cu boli grave, implicându-se în campanii umanitare.

Era un tânăr minunat şi gata să ajute mereu pe toată lumea. Nici nu mai ţin minte câţi copii bolnavi a ajutat. Sorin avea un suflet atât de bun, cum rar mai găseşti în ziua de azi… Păcat că s-a dus atât de devreme”, a declarat pentru ziarul Adevărul, un apropiat consătean al locotenentului Sorin Pătraşcu.

Tânărul copilot al elicopterului prăbuşit lucra din 2016 pentru MApN şi avea 500 de ore de zbor la activ.

Toate aeronavele de tip MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la finalizarea anchetei

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control și a dispărut de pe radar, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naționale (MApN). Aceasta s-a prăbușit în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită. Ulterior, elicopterul care a plecat în căutarea avionului MIG s-a prăbușit lângă Mănăstirea Colilia și toate cele șapte persoane de la bord au murit.

Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor.

Cine sunt militarii care au murit în accidentul de elicopter din Constanța

Ministerul Apărării a făcut public numele militarilor care și-au pierdut viața în accidentul de elicopter.

  • Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.
  • Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.
  • Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 în vârstă de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.
  • Caporal Lateș Cătălin, operator căutare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, căsătorit și avea doi copii.
  • Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, căsătorit, un copil.
  • Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.
  • Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.