Dieta cu orez a călugărilor din Japonia | Ce trebuie să faci ca să slăbești 10 kilograme în 10 zile

Publicat: 30 04. 2022, 17:14
Sursa foto: Pixabay

Dieta călugărilor din Japonia devine tot mai populară la nivel mondial, aceasta pentru că are rezultate foarte bune și, pe lângă asta, este ușor de urmat.

Deși poate să pară incredibil, această dietă vă poate ajuta să slăbiți chiar și zece kilograme în doar zece zile, informează Click pentru Femei.

Această dietă este recomandată doar o singură dată la șase luni, pentru o perioadă de zece zile.

Ea este o formă foarte bună de detoxifiere. În timpul dietei este permis un singur aliment: orezul, în cantități cât mai mari.

Care este dieta călugărilor din Japonia

Dieta le permite celor care o urmează să consume orez în orice cantități, de câte ori le e foame. Dar un lucru este important: trebuie să mâncați încet și să mestecați fiecare gură de orez de 20 de ori înainte de a înghiți.

Desigur, apare o problemă: ce facem timp de zece zile dacă ne plictisim să mâncăm doar orez? Ei bine, dieta este permisivă din acest punct de vedere, astfel că puteți să adăugați și salate de legume proaspete, preparate cu suc de lămâie și cu ulei extravirgin de măsline.

Puteți consuma și ceai neîndulcit, mai ales ceai verde. Totodată, este foarte important să nu uitați să consumați cel puțin doi litri de apă pe zi.

Sunt interzise în această dietă zahărul, fructele și toate celelalte băuturi sau alimente.

Rețetă bazată pe dieta călugărilor japonezi

Iată și o rețetă bazată pe această dietă, care poate fi preparată extrem de ușor. Pentru aceasta, aveți nevoie de:

  • o lingură de unt
  • o lingură ulei de măsline
  • 4 căţei de usturoi,feliaţi
  • 3-4 castraveţi muraţi
  • o cană de orez nefiert
  • pătrunjel proaspăt tocat

Modul de preparare este următorul:

Într-o tigaie combină untul şi uleiul de măsline, la foc mediu, şi, după ce untul s-a topit, adaugă usturoiul. Lasă-l să se prăjească aproximativ un minut. Apoi, adaugă orezul şi trei căni de apă şi lasă să fiarbă până când orezul devine uşor lipicios. Amestecă cu grijă, de câte ori este nevoie, cu o lingură de lemn, pentru a împiedica lipirea orezului de fundul vasului de gătit. După ce s-a făcut, îl scoţi într-un bol şi îl amesteci cu pătrunjel. Poţi adăuga castraveţii muraţi fie în orez, fie îi pui într-un vas separat.