EXCLUSIV | Polițiști din Voluntari, suspectați că i-au ajutat pe frații Tate să scape de unele acuzații. Fosta polițistă Luana Radu ar fi fost omul de legătură

EXCLUSIV | Polițiști din Voluntari, suspectați că i-au ajutat pe frații Tate să scape de unele acuzații. Fosta polițistă Luana Radu ar fi fost omul de legătură
Publicat: 25/01/2023, 16:11
Actualizat: 25/01/2023, 21:34

Ancheta în cazul fraților Andrew și Tristan Tate, aflați în arest preventiv după ce au fost acuzați de trafic de persoane și viol, a scos la suprafață și posibile abuzuri comise de unii polițiști din Voluntari. Aceștia ar fi încercat să convingă cel puțin o victimă a fraților Tate și a celor două femei care le-au fost complici să renunțe la acuzațiile de lipsire de libertate și lovire. Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov a recunoscut că dosarul deschis după plângerea femeii a fost solicitat de către procurorii DIICOT care îi anchetează pe frații Tate.

Arestarea celor doi britanici a ridicat semne de întrebare legate de modul în care, din 2016 și până la sfârșitul lui 2022, au reușit să strângă milioane de euro din exploatarea sexuală a unor tinere, fără să aibă niciodată probleme cu legea, mai ales în contextul acuzațiilor de trafic de persoane formulate de procurorii DIICOT în decembrie, când i-au și reținut.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, că, de fapt, frații Tate chiar au avut probleme cu legea, însă ar fi fost ajutați de unii lucrători din cadrul Poliției Voluntari.

În acest sens, ar fi vorba despre un incident care ar fi avut loc înainte de primele percheziții, din aprilie 2022, când în vila fraților Andrew și Tristan Tate, din Pipera, au descins polițiștii ilfoveni, mobilizați după o sesizare venită din partea Ambasadei SUA. Atunci, personalul diplomatic a anunțat polițiștii că o tânără, cetățean american, a fost atrasă în Româna și sechestrată într-o vilă din Pipera, unde se încearcă exploatarea ei sexuală într-un studio de videochat.

Dosarul a fost clasat

În cadrul anchetei, care a ajuns la DIICOT la scurt timp după perchezițiile din aprilie 2022, procurorii au stabilit că cel puțin o femeie ar fi mers la sediul Poliției Voluntari, pentru a reclama că ar fi fost sechestrată în imobilul în care era amenajat studioul de videochat al fraților Tate, iar acolo ar fi fost bătută de fosta polițistă Luana Alexandra Radu și de Georgiana Naghel.

Victima ar fi reușit să fugă de la studioul de videochat și să ajungă la Poliția Voluntari, unde ar fi depus plângere.

Conform surselor citate, polițistul care i-ar fi înregistrat reclamația ar fi chemat-o atunci și pe Luana Alexandra Radu la sediul Poliției Voluntari, unde ar fi recomandat-o drept „fosta lui colegă”.

Polițistul ar fi insistat ca femeia care reclama că a fost sechestrată și agresată să renunțe la acuzații. Ulterior, spun sursele citate, dosarul a primit din partea anchetatorilor ilfoveni o soluție de clasare.

IPJ Ilfov confirmă producerea incidentului

„La data de 29.10.2021, polițiștii orașului Voluntari au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de lovire sau alte violențe, săvârșită de către o altă femeie.

Facem precizarea că, la data de 17.01.2023, dosarul aflat în cercetări a fost solicitat și totodată înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, în vederea reunirii la dosarul aflat în cercetări la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism”, a anunțat IPJ Ilfov.

Britanicii Andrew și Tristan Tate, arestați în România, pentru trafic de persoane

Frații Andrew și Tristan Tate, alături de Georgiana Naghel și Luana Alexandra Radu, au primit primele mandate de arestare preventivă pe 30 decembrie 2022, după ce, cu o zi înainte, fuseseră reținuți de procurorii DIICOT, în urma perchezițiilor la vila lor din Pipera și la studioul de videochat.

În 20 ianuarie, la cererea procurorilor, Tribunalul București le-a prelungit mandatele de arestare preventivă cu încă 30 de zile, din 29 ianuarie până pe 27  februarie. Chiar dacă decizia nu este definitivă și a fost deja contestată de avocații fraților Tate, aceștia rămân în arest cel puțin până pe 28 ianuarie, ultima zi din primul mandat de arestare. În zilele următoare, Curtea de Apel București urmează să decidă dacă Andrew și Tristan Tate, precum și cele două complice ale acestora rămân în arest preventiv sau din 29 ianuarie vor fi puși în libertate ori plasați în arest la domiciliu.

Procurorii DIICOT au reușit să convingă judecătorul de la Tribunalul București să le prelungească fraților Tate mandatele de arestare argumentând că, lăsați liberi, aceștia ”pot exercita un control psihic asupra victimelor”.

Procurorii mai spun că frații Andrew și Tristan Tate ar putea fugi din România dacă ar fi eliberați din arest. În context, procurorii DIICOT s-au folosit de o declarație mai veche a unuia dintre cei doi milionari excentrici, în care arăta că are conturi în 19 țări ale lumii și ar putea zbura folosind mai multe pașapoarte.

”Dacă greșesc și Anglia mă vrea în pușcărie, pot zbura cu un pașaport nigerian sau american, sau englez, sau polonez, sau estonian. Am conturi bancare în 19 țări”, au citat procurorii în referat declarația unuia dintre frații Tate.

Argumentele și probele aduse de procurorii DIICOT au convins instanța Tribunalului București să le prelungească mandatele de arestare preventivă cu încă 30 de zile, iar judecătorul a considerat că lăsarea lor în libertate ”ar crea riscuri reale pentru buna desfășurare a procesului penal”.

Andrew și Tristan Tate sunt acuzați că, în 2021, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

„Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.


CITEȘTE ȘI:

UPDATE VIDEO | Frații Andrew și Tristan Tate, duși miercuri din arest la DIICOT / Andrew Tate: „Nu am făcut nimic greșit” / Tristan Tate: „Încearcă să-mi fure mașinile, banii, de aceea sunt la închisoare!” / Avocatul Eugen Vidineac: „Au de spus lucruri importante”

De ce vor procurorii ca frații Tate să mai stea în arest încă 30 de zile: ”Un control psihic permanent asupra victimelor, inclusiv prin recurgerea la acte de violență manifestate constant”

EXCLUSIV VIDEO | Avocatul lui Andrew și Tristan Tate rupe tăcerea și vorbește despre fisuri în probele din dosarul de trafic de persoane: “Am solicitat Parchetului confruntarea victimelor cu inculpații”. Dezvăluirea bombă a lui Eugen Vidineac: ”Nu sunt căsătoriți, dar au copii în România” 

EXCLUSIV | Noi stenograme șocante din dosarul fraților Tate. „Vrei să fiu sclava ta sau soția ta? Nu mi-a plăcut că fetele îți spuneau «regele nostru»”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
EXLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ