EXCLUSIV VIDEO | Ce salariu are un muncitor la Termoenergetica. Claudiu Crețu, director general: „Veniturile depind de vechime, dar și de implicare”

Publicat: 21 03. 2023, 08:00

This browser does not support the video element.

Claudiu Crețu, directorul general al Companiei Termoenergetica, a explicat, în emisiunea „Cu Gândul la București”, cum sunt plătiți angajații instituției pe care o conduce. Claudiu Crețu a declarat că Termoenergetica are nevoie de personal și a menționat care sunt salariile câștigate de muncitorii necalificați.

„Probleme cu personalul avem (nu sunt suficienți angajați – n.r.). Anul trecut, am încercat să angajăm undeva la o sută de persoane pe lună. Am ieșit în spațiul public, la o sută de posturi, am stat și ne-am calculat, aceasta este capacitatea pe care o și putem absorbi”, a spus Claudiu Crețu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.

Directorul Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB) a precizat că instituția pe care o conduce caută și muncitori necalificați, în afară de specialiști.

„La fiecare tură de 100 de posturi pe care le-am scos în spațiul public, am reușit să angajăm între 20 și 30 de persoane. Instalatori, sudori, dar, foarte important, căutăm și muncitori necalificați, pentru că avem capacitatea de a-i califica în intern. Deci, dacă sunt tineri din București, din zonele adiacente, care vor să intre în acest sistem, noi putem să asigurăm calificarea și putem să asigurăm pregătirea lor”, a spus Claudiu Crețu.

„Evident că salariile depind de experiență”

Șeful CMTEB a mai spus și care sunt salariile oferite pentru muncitorii necalificați.

„Evident că salariile depind de experiența pe care o au în spate. Fiecare caz în parte este analizat în funcție de vechime, de experiență, se dau niște probe practice, și atunci el intră pe grile și gradații. Putem spune că începem pentru un necalificat undeva la 3.000 de lei (…)

Partea de câștig net ține de mai multe beneficii. Ține de implicarea și de modalitatea în care se implică, pentru că, în acest moment, având acest deficit, se lucrează în ture, se lucrează ore suplimentare, la avarii (…) și atunci, câștigul net variază și în funcție de câte ore suplimentare se lucrează etc.”, a detaliat Claudiu Crețu, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.

Întreaga emisiune poate fi vizionată AICI: