Experții în securitate cibernetică explică metoda prin care oamenii pot fi SPIONAȚI prin rețeaua Wi-Fi

Publicat: 19 07. 2023, 18:53
Actualizat: 19 07. 2023, 18:53
Sursa FOTO: Caracter ilustrativ

Experții în securitate cibernetică au explicat metoda prin care omenii pot fi spionați prin Wi-Fi. Astfel, nu trebuie să folosiți Wi-Fi la un hotel, până nu verificați o setare pe smartphone, pentru că cei care nu sunt atenți la accest aspect riscă să fie spionați.

„Hackerii pot folosi vulnerabilitățile de securitate cibernetică ale unui hotel, în mai multe moduri, pentru a ajunge la tine chiar și în camera ta. Așadar, în timp ce sunteți în vacanță și folosiți conexiunea la internet a locului în care vă cazați, ar trebui să fiți precauți și să gestionați riscurile de securitate cibernetică. În primul rând, ar trebui să fiți atenți la utilizarea oricărei rețele WiFi publice, chiar și într-un hotel. Hackerii se pot conecta la WiFi-ul unui hotel și pot viza parolele și informațiile private ale călătorilor sau chiar pot crea o rețea falsă cu același nume ca WiFi-ul oficial pentru a păcăli oamenii”, a spus Adrianus Warmenhoven, de la NordVPN, citat de EVZ.

Așadar, înainte de a vă conecta la orice rețea WiFi de hotel, asigurați-vă că verificați numele exact și parola la recepție. înainte de a vă conecta dispozitivele la aceasta.

Mai mult, activarea unui antivirus sau firewall pe smartphone sau laptop v-ar putea ajuta.

Totuși, hackerii pot să vă spioneze prin intermediul camerelor și microfoanelor încorporate în diferite gadget-uri.

Chiar și un încărcător USB ar putea deveni „suspect”, pentru că infractorii cibernetici se folosesc de practica numită „juice jacking” prin care pot modifica porturile USB publice și apoi pot instala automat malware pe orice dispozitiv care este conectat.

Trebuie să fiți atenți și la eventualele e-mailuri de tip de phishing, care pot uzurpa identitatea confirmărilor de rezervare sau a itinerariilor de călătorie.

În acest context, experții în securitate cibernetică recomandă să nu se răspundă la mailuri necunoscute.

Sursa foto: Shutterstock