Exploziile de la Crevedia: Patru răniţi, transportaţi în spitalele de la Bruxelles şi Milano. UPDATE | Pacienții au ajuns la destinație

Publicat: 27 08. 2023, 08:58
Actualizat: 27 08. 2023, 13:11

Exploziile de la stația GPL din Crevedia au produs 58 de victime, dintre care o persoană a murit și 57 au fost rănite, 10 fiind în stare gravă, intubate. Printre persoanele rănite sunt 39 de pompieri, doi polițiști și doi jandarmi, potrivit ultimelor date transmise de Ministerul Afacerilor Interne, unde a fost constituită o celulă de criză.

UPDATE ora 13.00: Aeronava militară cu cei doi pacienți care au suferit arsuri a aterizat la Milano. Pacienții fuseseră internați inițial la Spitalul Bagdasar Arseni. Pacienții au fost preluați de ambulanțe și sunt pe drum spre Spitalul San Raffaele. De asemenea, pacienții transferați la Bruxelles sunt la terapie intensivă, în stare stabilă.

Știrea inițială:

Ministerul Apărării a anunţat că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat duminică, în jurul orei 5,15, pentru transportarea la Bruxelles a doi pacienţi care au suferit arsuri în urma incendiului produs la depozitul de carburanţi din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan a decolat la ora 8,00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienţi care au suferit arsuri.

Misiunile s-au efectuat ca urmare a aprobării ministrului apărării naţionale, Angel Tîlvăr, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipele medicale pentru monitorizarea pacienţilor pe timpul transportului sunt formate din specialişti ai UPU-SMURD Bucureşti şi ai Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Marcel Ciolacu: ”Cine se face vinovat, va suporta rigorile legii, indiferent despre cine vorbim”

Premierul Marcel Ciolacu spune că dacă echipajele care au intervenit după exploziile de la stația GPL din Crevedia nu ar fi creat zona de protecție și ar fi lăsat oamenii să intre în acel perimetru, cum a fost la explozia de la Mihăilești, din 2004, ”astăzi ar fi fost o situație de nedescris”.

Marcel Ciolacu a amintit de tragedia de la Mihăilești, din mai 2004, când, pe DN 2, la 30 de kilometri de Buzău, a explodat un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu. Atunci, 18 persoane au fost rănite, dintre care șapte pompieri, și alte 13 au fost rănite.

”Dumneavoastră sunteți mai tineri, dar noi am prins și accidentul de la Mihăilești. Dacă (după exploziile de la stația GPL din Crevedia, județul Dâmbovița – n.r.) nu se crea acel cordon și se lăsa lumea – cum s-a făcut atunci, la Mihăilești -, astăzi ar fi fost o situație de nedescris. Deci, cine a organizat acolo perimetrul și s-a ocupat, a făcut un lucru extraordinar. De fapt, s-au salvat vieți”, a  spus premierul.

Două linii TELVERDE au fost deschise, pentru ca familiile persoanelor rănite în exploziile de la stația GPL din Crevedia să poată afla informații despre starea acestora. Cele două numere de telefon la care pot suna non-stop sunt:

  • 021-2069397

  • 021-2069398

CITEȘTE ȘI:

Explozie la stația GPL din Crevedia. Un mort, 46 răniți, 8 în stare gravă, inclusiv pompieri. Patru răniți, transferați în Belgia și Italia

FOTOGRAFIE ȘOCANTĂ. Exploziile de la Crevedia au fost atât de puternice încât au topit căștile pompierilor

Imagini șocante la Crevedia! Oameni cu pielea arsă, conștienți, primesc îngrijiri medicale pe șosea