Familia adolescentei înjunghiate în Grădina Botanică din Craiova cere demisia polițiștilor incompetenți: ”Pentru ea a fost prea târziu”

Familia adolescentei înjunghiate în Grădina Botanică din Craiova cere demisia polițiștilor incompetenți: ”Pentru ea a fost prea târziu”
Publicat: 30/08/2023, 08:22
Actualizat: 30/08/2023, 08:23

Un elev de la Liceul Militar din Craiova a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din oraș, iar apoi, când a fost prins, avea zâmbetul pe buze, povestind cum s-a întâmplat totul. 

Melisa – o fată de 14 ani din Craiova – se plimba împreună cu iubitul ei, Emanuel Bădică, în vârstă de 19 ani. Le-a ieșit în cale, din nefericire, Mario Alexandru Fojică, în vârstă de 17 ani, elev la Liceul Militar din Craiova. Acesta s-ar fi uitat insistent la Melisa, iar Emanuel i-ar fi atras atenția că nu e bine ceea ce face.

Dintr-o dată, evenimentele au luat o turnură dramatică. Mario a scos un cuțit din ghiozdan și l-a atacat pe Emanuel. Apoi, a înjunghiat-o în repetate rânduri și pe fată. (alte informații AICI)

Sora Melisei: ”S-a produs o tragedie care ne-a marcat viețile pentru totdeauna”

Familia Melisei încearcă, acum, să meargă mai departe, dar durerea incomensurabilă nu poate fi atenuată.

Mai mult, părinții și sora Melisei sunt de părere că există ”polițiști incompetenți” care ar trebui să demisioneze pentru că ”nu își respectă meseria” și nu sau dovadă ”de seriozitate”. Sora fetei ucise – Alexia-Andreea Lungu – a scris o petiție în care durerea, dezamăgirea și revolta se împletesc.

adresez aceasta petiție în legătură cu demisia tuturor polițiștilor care nu își respectă meseria și nu dau dovadă de seriozitate în domeniu. Într-o zi care ar fi trebuit să fie plină de bucurie și liniște în Gradina Botanică din Craiova, s-a produs o tragedie care ne-a marcat viețile pentru totdeauna.

Melis nu este o mașină avariată, nu este un obiect spart, stricat, pe care îl arunci la gunoi și îl înlocuiești. Melis este sora mea și eu am rămas fară ea, părinții mei au rămas fară copilul lor, și privim neputincioși rememorând în sinea noastră cum a fost înjunghiată ca un animal și cum a suferit singură până la ultima suflare”, scrie, îndurerată, sora Melisei.

Avea 14 ani, nu a făcut niciodată nimic rău, a fost un copil care aștepta își trăiască adolescența și și împlinească visele, își petrecea timpul liber în cel mai frumos și inocent mod, jucând cărți, jocuri de logică, citind cărți în aer liber și bucurandu-se din plin de toată magia naturii”

Alexia-Andreea Lungu

Este o durere profundă în sufletul nostru când ne gândim la nepăsarea așa zișilor apărători ai noștri”

Sora lui Melis scrie că există ”polițiști incompetenți” care au abordat cu aceeași superficialitate și cazul de la 2 Mai, acolo unde un tânăr drogat a ucis doi adolescenți.

Astfel de polițiști  nu pot să mai apere alte ”suflete nevinovate”, mai scrie sora lui Melis, iar drama prin care trece întreaga familie poate fi descifrată, tulburător, printre rândurile așternute.

Melis mereu trata lucrurile cu maturitate. Aici a fost peste puterile ei. Chiar speriată, sigur a cerut un ajutor. Nu a avut de la cine vină, iar cu ultimele puteri a apelat la 112. Nu o înțeleg niciodată, eu, sora ei, de ce a venit doar o salvare, când ea a spus sunt înjunghiați, la plural. Probabil, o altă greșeală. Pentru ea a fost prea tărziu.

În cazul celor doi copii din 2 Mai, alți polițiști la fel de incompetenți care au tratat cu superficialitate un individ pe care l-au oprit cu mașină. Aceeași abordare, ineficientă. Pentru ei nu s-au simțit nu mai au dreptul ca acea uniformă îi reprezinte, cer prin aceasta petiție ne unim și cerem plece acasă.

Cum poți, psihic, te mai consideri abil poți aperi alte suflete nevinovate? Cum poți privi oamenii în ochi? Este o durere profundă în sufletul nostru când ne gândim la nepăsarea așa zișilor apărători ai noștri, cum au tratat situația, ignorând semnele clare ale pericolului și neputând acționeze adecvat în momentul critic.

În memoria surorii mele, Melis, dar și celor 2 tineri, Roberta și Sebastian, care au fost luați din viață într-un mod atât de tragic, rugam sprijiniți această petiție pentru ca persoanele care nu-și pot îndeplini responsabilitățile cu seriozitate și sensibilitate fie îndepărtate din aceasta poziție”, încheie sora Melisei.


Citește și:

Tragedia de la Crevedia | Raed Arafat: ”Am închis solicitarea de urgenţă la Protecţia Civilă Europeană, s-au dus afară pacienţii în stare gravă”

EXCLUSIV| Dezvăluiri cutremurătoare despre uciderea fetei găsite în lada patului. Criminalul din Berceni se încurcă în declarațiile despre strangulare

EXCLUSIV | Aflat sub control judiciar, un băiat de bani gata a spart un cabinet veterinar din București pentru a se droga. ”O nevoie disperată”

EXCLUSIV | Șeful DNA explică de ce au fost deschise 2 dosare penale după exploziile de la Crevedia

PSD: ”Penala Clotilde Armand trebuie SĂ PLECE! USR nu mai poate invoca scuze pentru a face scut în jurul primarului Sectorului 1!”

UPDATE | Clotilde Armand, URMĂRITĂ PENAL după ce ANI a acuzat-o de incompatibilitate și conflict de interese

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Raisa a fost găsită moartă. Fetița de doi ani dispărută ieri era într-o râpă și...
Gabriela Lucuțar divorțează! Regina Întunericului și soțul ei au de împărțit o avere de 2,7...
FOTO. „Ce rușine!”. Imaginile indecente pentru care Mădălina Ghenea a fost desfințată de fani
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Trei dintre rudele Raisei, fetița găsită moartă într-o râpă, sunt audiate de polițiști. Pista pe...
Mădălina Ghenea a stârnit controverse cu ultima sa apariție! S-a urcat pe masă și ce...
TEST IQ | Aceste două poze par identice, dar nu sunt. Găsiți diferențele
"E vie? E vie?" Momentul în care jandarmii o găsesc pe Raisa moartă, în râpă....
Șocant unde au găsit-o moartă pe Raisa, fetița de 2 ani dispărută din fața casei
Ipoteză terifiantă în cazul morții Raisei, copila dispărută din Dolj și găsită fără suflare într-o...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
S-a dus la RAR să înmatriculeze mașina dar a primit DOSAR PENAL
Propaganda rusă, greu de combătut. Republica Moldova intră într-o etapă critică pentru a face faţă...
Cel mai SENZAȚIONAL film al lui Demi Moore! Câți ani avea pe atunci?
Halep spune ADIO. A devenit imposibil. Anunțul venit marți, 28 mai
Cel mai de succes post de radio din România. A spulberat concurența
Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan...
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu, acuzați că mimează fericirea în mediul online! Cum se înțeleg,...
"Era o fată nevinovată". Ipoteza polițiștilor în cazul fetiței de doi ani din Dolj găsită...
BANCUL ZILEI. Într-o zi vine o băbuță la Banca Națională să depună o suma mare...
Roxelana, sclava prizonieră care a devenit soția lui Suleiman I. Kösem Sultan, femeia cu cel...
×