PSD: ”Penala Clotilde Armand trebuie SĂ PLECE! USR nu mai poate invoca scuze pentru a face scut în jurul primarului Sectorului 1!”

PSD: ”Penala Clotilde Armand trebuie SĂ PLECE! USR nu mai poate invoca scuze pentru a face scut în jurul primarului Sectorului 1!”
Publicat: 29/08/2023, 12:54
Actualizat: 29/08/2023, 14:59

Clotilde Armand a fost audiată, marți, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, iar procurorii au anunțat-o că este urmărită penal după ce Agenția Națională de Integritate (ANI) a acuzat-o de incompatibilitate și conflict de interese.

Edilul Sectorului 1 a semnat dispozițiile prin care s-a numit manager al unui proiect finanțat din fonduri europene – și ar fi câștigat astfel, în mod necuvenit, 18.720 de lei. (detalii AICI)

După ce informația referitoare la urmărirea penală a lui Clotilde Armand a fost făcută publică, reprezentanții Partidului Social Democrat (PSD) au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că solicită Uniunii Salvați România (USR) să aplice și în cazul edilului Sectorului 1 principiul ”Fără penali în funcții publice”.

PSD solicită USR să aplice rapid principiul «Fără penali în funcții publice» în cazul colegei lor de partid Clotilde Armand! Primarul userist este, de astăzi, suspectă în dosarul penal în care este cercetată pentru infracțiunile de conflict de interese și însușirea ilegală de bani din bugetul Primăriei Sectorului 1.

De astăzi, Clotilde Armand a devenit oficial «un penal într-o funcție publică», care conform principiilor invocate până acum cu vehemență de USR, ar fi trebui să fie deja exclusă din partid și cu demisia scrisă din poziția de primar!

”Atitudinea duplicitară de până acum a conducerii USR, prin care face scut în jurul penalilor din partid, a fost justificată în mod jenant prin faptul nu s-a început oficial urmărirea penală împotriva lor”

PSD

”Menținerea în partid a penalei Clotilde Armand înseamnă sfidarea și trădarea fără jenă a cetățenilor”

Social-democrații consideră că USR nu mai poate invoca nicio scuză după ce a fost declanșată urmărirea penală împotriva lui Clotilde Armand, iar menținerea în USR a acesteia nu ar însemna decât ”sfidarea și trădarea fără jenă a cetățenilor care au cerut respectarea criteriilor de integritate în clasa politică românească”.

”Totul deși sesizările depuse la Parchet de instituțiile statului conțineau indicii temeinice privind săvârșirea unor fapte penale. Această abordare a arătat dublul standard practicat de USR: principiile de integritate invocate pentru reprezentanții altor partide nu se aplică în cazul propriilor colegi de partid!

USR nu mai are, de astăzi, nici un fel de scuză! Menținerea în partid a penalei Clotilde Armand înseamnă sfidarea și trădarea fără jenă a cetățenilor care au cerut respectarea criteriilor de integritate în clasa politică românească”, au mai transmis social-democrații prin intermediul Biroului de Presă al PSD.


Citește și:

Culisele ”revoltei” MILIONARILOR USR! Barna, Năsui și Drulă, ”deranjați” de măsurile de austeritate luate de Guvernul Ciolacu

EXCLUSIV | Scandalul ”Greenfield”, dezamorsat temporar după ce CGMB a votat ”varianta Nicușor Dan”. Care sunt riscurile imediate

Comunitatea ”Greenfield”, acuzații la adresa lui Nicușor Dan: ”Rea-voință, blochează accesul prin tergiversarea adoptării hotărârii CGMB”

Alexandru Petrescu, despre Clotilde Armand și conducerea ”eșuată” a Sectorului 1: ”Nu contenește să mă surprindă și să mă indigneze deopotrivă”

Viceprimarul Sectorului 1 prezintă lista lungă a proiectelor PNL care zac în sertarul lui Clotilde Armand: ”De ce le blochează, care să fie motivul?”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Mă făceam că nu aud". Nicolae Botgros, întâmplare neașteptată la o înmormântare! Cererea pe care...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O politiciană din SUA a stârnit controverse după ce a recunoscut că și-a împușcat câinele