Federația Părinților solicită trecerea la școala online acolo unde incidența este de 6 la mie

Publicat: 08 10. 2021, 12:02
Actualizat: 08 10. 2021, 12:02
Sursa foto: Shutterstock

Federația Națională a Asociațiilor de Părinți (FNAP) solicită miniștrilor Sănătății și Educației ca școlile din localitățile unde incidența COVID depășește 6 la mia de locuitori să revină la sistemul de învățare online.

„Vă adresăm rugămintea ca, în interesul superior al copiilor/elevilor, să dispuneți, în regim de urgență, modificarea Art. 6 din Ordinului nr. 5.338/1.082/1.10.2021, în sensul permiterii suspendării activităților didactice cu prezență fizică a elevilor la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, în localitățile în care rata incidenței este mai mare de 6/1000 de locuitori, prin decizia argumentată a organismului de conducere al unităţii de învăţământ preuniversitar – consiliul de administrație, după consultarea prealabilă a consiliului profesoral, asociaţiei de părinţi/consiliului reprezentativ al părinților și consiliul şcolar al elevilor de la nivelul UI, cu informarea ISJ/ISMB, indiferent de numărul de clase suspendate”, se arată într-o scrisoare trimisă miniștrilor Sănătpții și Educației de către reprezentanții FNAP.

FNAP mai solicită ministerelor să garanteze desfășurarea școlii online pentru elevii cu probleme de sănătate.

Garantarea școlii online pentru copiii cu probleme de sănătate

„Totodată vă solicităm ca prin actul normativ de completare a Ordinului nr. 5.338/1.082/1.10.2021 să se garanteze desfăşurarea procesului educaţional online pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar diagnosticaţi cu boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilităţi, tratament imunosupresiv sau alte afecţiuni cronice, cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor”, se mai arată în scrisoarea Federației.

Reprezentanii FNAP mai spun că mereu au susținut prezența fizică în școli.

„Federaţia noastră a susținut permanent necesitatea desfășurării cursurilor cu prezență fizică a elevilor si suntem pe deplin conștienți de dezavantajele școlii online, însă, nu putem pune în pericol sănătatea copiilor și a familiilor noastre”, se mai arată în scrisoare.