Florin Barbu: Producția de carne românească a crescut semnificativ. Pregătim o serie de programe de sprijin
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, aduce vești bune pentru români. „Măsuri bune pentru fermieri, carne românească pe mesele românilor!” scrie ministrul, într-o postare pe Facebook.
Potrivit datelor statistice, publicate de Institutul Național de Statistică, „producția de carne din România a crescut semnificativ, în anul 2024”, anunță Florin Barbu.
„Datele INS arată că producția de carne de ovine și caprine a crescut cu 62.1%, de bovine cu 12,2%, de porcine cu 9,2%, iar de pasăre cu 8.7%, față de anul 2023.
Vom continua pe această cale a integrării producției vegetale în zootehnie, pentru a asigura materia primă pentru unitățile de procesare în valoare de 2 miliarde de euro, pe care le dezvoltăm prin Programul Investalim și DR -22, măsură susținută prin fonduri europene”.
Ministrul a mai anunțat că sunt în pregătire și alte programe destinate creșterii procentului de carne din producție românească.
„În continuare, pregătim o serie de programe de sprijin pentru a ne asigura că ne vom atinge gradul de autosuficiență de 100% la carne și produse din carne din producția românească!”
RECOMANDAREA AUTORULUI: