Incendiu puternic de vegetație în parcul Romanescu din Craiova | VIDEO, GALERIE FOTO

Publicat: 19 09. 2021, 20:14

Un incendiu de proporții a izbucnit duminică după-amiaza în zona hipodromului din cel mai mare parc din Craiova, parcul Romanescu.

Aproximativ 20 de pompieri și zeci de lucrători de la RAADPFL, regia în administrarea căreia se află parcul, au izbucnit pentru stingerea flăcărilor.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 16:00 în zona hipodromului, într-o parte a parcului în care este mai mult vegetație uscată. Aproximativ 5 hectare de vegetație uscată și arbuști au ars, iar fumul gros a cuprins aproape tot parcul, dar și străzile din apropiere.

Incendiu în Craiova. Intervenția, îngreunată din cauza vântului

Pompierii au intervenit cu echipaje sporite, aproximativ 20 de lucrători și mai multe autospeciale cu apă și spumă. Intervenția a fost dificilă în specil din cauza vântului puternic.

„Lucrăm încă la lichidare. Nu știu toată suprafața care este implicată aici. Intervenția este dificilă din cauză că este pe o suprafața foarte intinsă, sunt arbuști de dimensiuni mijlocii unde nu putem să intrăm cu autospecialele. Intervenția trebuie să se facă manual. Direcția flăcărilor era către hipodrom, dar am acționat pentru a evita acest lucru”, a precizat locotenent colonel Tufagiu Marius

În sprijinul pompierilor au venit și lucrătorii de la RAADPFL care au grijă de parc.

„Intervenția a fost majoră și atât a unităților de pompieri cât și a cisternelor RAADPFL.Este vorba despre un incendiu izbucnit într-o zonă a parcului, unde sunt mai puțini arbori. Este vorba de insula de lângă hipodrom unde era vegetație uscată foarte multă. Cred că de țigări a apărut și datorită vântului foarte puternic s-a extins. La prima vedere, că nu ne putem da seama acum, sunt destuli de puțini arbori afectați, în special cei foarte vechi de la rădăcina cătora a intrat incendiul pe scorbura lor interioară și trebuie ulterior dați jos. Nu vorbim despre arbori de colecție afectați”, a declarat Rela Filip, viceprimarul Craiovei.

Pompierii au reușit să identifice aproape toate focarele și intervin pentru lichidarea lor, de asemenea verifică toată zona afectată pentru a fi siguri că nu mai rămâne nimic aprins.