Locul de poveste din România care a devenit vedetă pe Netflix. Este o stațiune superbă

Publicat: 15 07. 2023, 15:51
Actualizat: 15 07. 2023, 15:52

România este plină de locuri extrem de frumoase, care îți taie repisrația, desprinse parcă din poveștile cu zâne și feți-frumoși. Dacă unele dintre ele sunt ascunse și greu accesibile, la altele poți ajunge mult mai ușor.

Unul dintre locurile de poveste din România, care a devenit vedetă pe Netflix, este o stațiune superbă, aflată în județul Bistrița Năsăud. Deși drumul este destul de anevoios, din București, de exemplu, până la Colibița este un drum de peste  7 ore, deși sunt 487.0 de kilometri. Însă, drumul este plin de curbe și pante, dar de o frumusețe deosebită.

Colibița este promovată chiar și de Charlie Ottley, producătorul englez îndrăgostit de țara noastră, este pe cale să aducă faimă unui colț superb al României. Noul sezon al serialul documentar Flavors of Romania va include imagini din Colibița.

Colibița, locul de poveste desprins din rai 

Colibița este un sat în comuna Bistrița Bârgăului din județul Bistrița-Năsăud. Localitatea este așezată pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani, pe malul lacului Colibița, numit si ”Marea de la Munte”.  Lacul Colibița are o suprafață de 270 de hectare, o lungime de 13 kilometri și este situat la o altitudine de 900 de metri.

Localitatea Colibița se afla inițial pe locul în care este în prezent lacul. În 1979 s-a luat decizia de strămutare a satului Colibița pe dealurile din apropiere, în localitatea numită Mița, pentru a se amenaja în vale un lac de acumulare. Înainte de umplerea lacului, zona a fost curățată foarte bine, fiind scoși inclusiv copacii. Una dintre legendele care circulă în zonă se referă la fosta biserică din lacul scufundat. Aceasta spune că atunci când scade apa, se poate observa crucea de pe biserică.

Zona oferă vaste posibilități de destindere pentru iubitorii muntelui, în orice anotimp: excursii, drumeții (Tăul Zânelor, izvorul de apă minerală Borcut, trasee montane – traseu marcat de 3,5 ore pâna în Vf. Bistricioru, Castel Dracula lângă Pasul Tihuța – 1100 m alt), ciclism montan, caiac, alpinism, pescuit (păstrăv, clean, caras – în lacul Colibița), plimbări cu sania etc.

Foto: Facebook