MApN anunță că pregătește 20 de centre mobile de vaccinare. Când vor deveni operaționale

Publicat: 13 04. 2021, 16:23
Sursa foto - ilustrativ: Shutterstock

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat marți că va operațioaliza 20 de centre mobile de vaccinare împotriva COVID-19 începând de săptămâna viitoare.

Instituția spune că medicii, asistenții medicali și registratorii din aceste centre vor fi asigurați de unități militare și instituții medicale militare din București, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Pitești, Focșani, Timișoara, Constanța, Galați, Iași și Sibiu, după cum informează Agerpres.

Unde vor funcționa centrele?

Potrivit MApN, cele 20 de centre de vaccinare vor fi coordonate de Direcția Medicală din cadrul Ministerului. Centrele vor acționa în localități izolate sau greu accesibile, care urmează să fie stabilite de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea.

Aceste centre mobile vor fi organizate fie în spații puse la dispoziție de autoritățile locale, fie, în cazul în care acest lucru nu va fi posibil, în containere medicale.

Transportul containerelor, dotarea acestora și transportul vaccinurilor vor fi asigurate de Minister.

MApN: Capacitatea de vaccinare va crește

Instituția anunță că, începând cu data de 16 aprilie, capacitatea de vaccinare va crește, iar fluxuri suplimentare de imunizare vor fi deschise pe măsură ce va crește cererea în acest sens.

„Capacitatea fluxurilor de vaccinare în centrele MApN va creşte, în special în cadrul unităţilor sanitare ale MApN în care există trei fluxuri funcţionale, de la 60 de persoane pe zi, la 72 de persoane pe zi, iar în centrele de vaccinare organizate în celelalte unităţi militare din ţară, de la 18 persoane pe zi, la 60 de persoane pe zi. În paralel cu vaccinarea populaţiei generale, în centrele de vaccinare proprii ale MApN continuă şi vaccinarea personalului instituţiei”, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Ministerul Apărării Naţionale precizează că are în prezent 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în spitalele militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai instituţiei – peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.