Nicușor Dan, anunț despre calvarul din Prelungirea Ghencea: S-a prelungit termenul pentru depunerea ofertelor, în vederea finalizării proiectului

Publicat: 02 01. 2024, 13:33

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că s-a prelungit cu 30 de zile termenul de depunere a ofertelor pentru finalizarea proiectului Prelungirea Ghencea, până pe 12 februarie 2024.

„Am prelungit cu 30 de zile termenul de depunere a ofertelor pentru finalizarea proiectului Prelungirea Ghencea. Decizia vine ca urmare a interesului crescut din partea operatorilor economici pentru această procedură și a solicitărilor de prelungire a termenului”, anunță Nicușor Dan.

Astfel, potrivit edilului, înscrierile în SEAP se pot face până pe 12 februarie 2024.

„Achiziția vizează serviciile de proiectare și execuție, atât pentru finalizarea lucrărilor executate parțial, cât și pentru demararea lucrărilor la celelalte etape ale proiectului, inclusiv linia de tramvai și parcarea de tip Park & Ride”, mai transmite Nicușor Dan.

Prelungirea Ghencea, coșmar fără sfârșit

De zeci de ani, în Prelungirea Ghencea este un coșmar fără sfârșit. Mii de bucureșteni trebuie să suporte traficul îngrozitor, asta pentru că Primăria Capitalei nu reușește să lărgească această arteră.

Transportul public merge foarte greu, fiind blocat în trafic, trecerile de pietoni sunt foarte prost semnalizate, infrastructura în general este la pâmânt, iar 6 kilometri de șosea se parcurg chiar și într-o oră.

Aceasta este situația actuală din Pelungirea Ghencea:

  • Nu există trotuare;
  • Se circulă pe o singură bandă;
  • Traficul este de coșmar;
  • Nu există spații verzi;
  • Nu există parcuri;
  • Copii merg la școlile din Sectorul 6, cartierele vechi;
  • 3 kilometri se parcurg în 45 de minute

„Pe o distanță de trei kilometri nu există nicio școală”

Președintele Asociației Inițiativa Prelungirea Ghencea este de părere că statul își bate joc de locuitorii din această zonă.

„Pe o distanță de trei kilometri nu există nicio școală. Există la Valea Oltului, în partea veche a cartierului Drumul Taberei, dar ca să ajungi acolo, trebuie să ai pe unde. Mulți părinți își duc copiii la școlile și grădinițele din Drumul Taberei, pentru că nu există aici în zonă.

Poți să faci 45 de minute pe trei kilometri, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar nu ai alternative. Sunt și niște străduțe, dar și acelea sunt bară la bară. Problema este că aici, statul își bate joc de cetățeni. Statul ia taxe și impozite de la noi, dar nu oferă infrastructură”, a spus Delia Mihalache, în emisiunea „Cu Gândul la București”.