Nu este o eroare! Câți bani au dat 2 turiști români pe două porții de macrou la grătar și o bere, în Bulgaria

Publicat: 17 06. 2023, 08:21
Actualizat: 17 06. 2023, 08:25

Bulgaria este, și în această vară, una dintre destinațiile preferate de români, plajele curate, mâncarea delicioasă, cazarea care te face să te simți chiar mai bine decât acasă, toate acestea fac, dar și multe altele fac ca mii de români să revină an de an în concediu. 

Ba mai mult de atât, unii turiști au parte de experiențe frumoase și fac public acest lucru, pentru ca și alți romni să se bucure din plin de vacanță.

Recent, pe gupul de Facebook Forum Bulgaria, un român a povestit o experiență frumoasă petrecută în Bulgaria, la Balchik.

”Prețuri Balchik, Bulgaria. Două porții macrou file la grătar, cu salată, sos usturoi proaspăt, obere Zagorska ( foarte bună -3.50 ) și cartofi prăjiți proaspeți (nu congelați). O terasă/ restaurant drăguță, cu specific pescăresc, liniștită, la marginea stațiunii. Vizavi de postul de grăniceri, la parcarea cu barieră.

În meniu exista și lup de mare, guvizi, hamsii, somon, piciorușe de broască, caracatiță, păstrăv, scoicărie, midii, dar si feluri gătite -miel, mix grill pui, porc, pizza. Dar ar fi o impietate să nu alegem pește proaspăt. Pestisorul albastru ( foto meniu ) arată că este proaspăt, din Marea Neagră adus. Total 29 leva. Recomand!”, a scris românul de rețeaua de socializare.

Dacă transformi leva (moneda Bulgariei) în leul românesc, constați că suma de 29 leva plătită la restaurant pe mâncare înseamnă 73 de lei. Ceea ce în România, mai ales în stațiunile de pe litoral, este imposibil să găsești. Ba chiar mai mult decât atât, prețurile de pe litoralul românesc rivalizează cu cele din Ibiza sau chiar Saint Tropez.

Ce nota de plată au avut nişte turiști în staţiunea Mamaia

Mamaia 2022. Cu un an în urmă. În sezonul acesta, cu toate scumpirile din România, prețurile vor fi cel mai probabil, mult mai mari.

Un utilizator de pe Facebook a postat o fotografie cu nota de plată pe care a fost nevoit să o achite după o masă la un restaurant din Mamaia.

”De ce moare HoReCa din România. În Delta bate vântul, pe litoral abia găsești un șezlong ocupat, iar la zona de cearșafuri în loc de 100 de inși mai sunt 20. Jumătate dintre cârciumile de fițe s-au închis în orașele mari. Când ceri 100 de lei parcare pe zi pentru o mașină care nu valorează mai mult de 5000 de lei, 10 euro pe un fel de mâncare care constă în niște cartofi congelați prăjiți și o bucată de carne aruncată pe un grătar și pe un șezlong chiria pe zi mai mult decât costă să ți-l iei de nou, meriți să fii în moarte clinică. Noroc cu aia care mai merg la Mamaia să spargă câteva sute de euro pe weekend, pentru că asta a mai rămas din litoralul românesc, o destinație de weekend. Natural, când nu te adaptezi, și persiști în prostie și mizerie, mori. Așa că țărână ușoară, HoReCa litoral 2022 și-apoi!”, se arată în postarea de pe Facebook care a strâns o mulțime de comentarii.

Nota de plată postată de românul supărat costa 1246 de lei.