Părintele Damaschin deschide primul spital social din Iași după ce a cumpărat un hotel cu 1 milion euro

Publicat: 12 01. 2023, 22:43
Actualizat: 12 01. 2023, 22:55
Sursa foto: bzi.ro

Părintele Damaschin deschide primul spital social din Iași, după ce a cumpărat un hotel de 1 milion de euro. Acesta își dorește să ofere servicii medicale gratuite oamenilor nevoiași care nu sunt asigurați și nu se pot îngriji. 

Investiția finală în acest spital, cu tot cu aparatură medicală, va depăși 2 milioane de euro, mai spune părintele Damaschin, cel care a înființat Asociația „Glasul Vieții” în anul 2012. După ce a cumpărat, cu ajutorul donațiilor, Hotelul Tudor Palace, deținut, în trecut, de omul de afaceri Ciprian Hulub, acum vrea să transforme imobilul într-un centru socio-medical. Primăria Iași i-a aprobat autorizația de construire pentru schimbarea funcțiunii, relatează bzi.ro.

„Foarte mult a durat până am primit autorizația, aproximativ 2 ani de zile, iar lucrul acesta ne-a dat peste cap. Acum am primit-o și am delegat sarcini către arhitecți ca să trecem la amenajare și să transformăm hotelul într-un centru socio-medical. Noi dorim să avem acolo ceea ce este mai bun pentru cei care au nevoie.

Va fi un spațiu medical în care mamele, copiii și restul oamenilor sărmani vor avea acces gratuit la servicii medicale de înaltă calitate. O să oferim și servicii pe partea de imagistică, laborator de analize, un punct farmaceutic pentru a primi, în mod gratuit, toată medicamentația necesară și, bineînțeles, cabinete de consultații pentru specialitățile de care avem nevoie.

Și aici plecăm de la medici de familie, ginecologie, pediatrie, cardiologie, oftalmologie, stomatologie, nefrologie, ca să nu mai avem mame și copii care, neavând bani să meargă la spitale, pentru că nu au asigurare, să se îmbolnăvească și să se acutizeze bolile ce pot produce complicații”, declară părintele Damaschin.

Acesta mărturisește că vor avea prioritate mamele și copiii, însă nu va uita de ceilalți oameni necăjiți, care vor avea nevoie de ajutor. Pentru asta va avea personal permanent, dar și medici voluntari care se vor ocupa de fiecare caz în parte.

„Noi avem în atenție aproximativ 2.900 de mame cu peste 10.000 de copii și majoritatea acestora au nevoie de stomatologie, oftalmologie sau alte servicii medicale”, a adăugat preotul.