Președintele CMMB, după arestarea medicului care a implantat unor pacienți DISPOZITIVE CARDIACE luate de la cadavre: ”Nu este etic și deontologic, nu este legal, am fost bulversată de acest caz”

Președintele CMMB, după arestarea medicului care a implantat unor pacienți DISPOZITIVE CARDIACE luate de la cadavre: ”Nu este etic și deontologic, nu este legal, am fost bulversată de acest caz”
Prof. dr. Cătălina Poiană - Președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB)
Publicat: 19/02/2023, 16:54
Actualizat: 19/02/2023, 17:09

Prof. dr. Cătălina Poiană – președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB)  – se declară ”total bulversată” de scandalul declanșat după arestarea medicului care a implantat unor pacienți dispozitive cardiace luate de la cadavre.

Medicul din Iași reținut de procurori în dosarul stimulatoarelor cardiace luate de la cadavre și implantate altor pacienți a fost arestat, preventiv, sâmbătă. Surse judiciare arată că este vorba despre medicul Dan Tesloianu, fost șef al Laboratorului de Cardiologie intervențională, de la Spitalul ”Sfântul Spiridon” din Iaşi.

”Am primit în ultimele 2 zile mai multe întrebări despre cazul medicului cardiolog care ține prima pagină a presei. Nu cunosc cazul decât ca informație din presă, dar am văzut cum și acest caz lovește și zdruncină în temelia încrederii unei părți a populației în noi ca și corp medical.

Poziția mea este tranșantă în această situație: dacă, bineînțeles, justiția va confirma existența faptelor prezentate în spațiul public, consider că este inadmisibil ca un medic să recurgă la aceste acțiuni. NU este etic și deontologic, nu este legal, nu asta înseamnă să profesezi ca medic.

Medicul trebuie să își exercite profesia corect și în slujba sănătății pe criterii etice, având consimțământul și informând pacientul. Ca medic și din poziția de profesor de medicină am fost total bulversată de acest caz, pentru mine repet, dacă faptele sunt cum au fost prezentate public, dar prima dată trebuie așteptată decizia justiției”, transmite prof. dr. Cătălina Poiană.

”Dacă noi medicii vrem să fim respectați de societate și să creștem gradul de încredere al populației în profesia medicală, noi medicii trebuie să continuăm să fim serioși, profesioniști și corecți. Să nu ne fie frică să spunem când greșim și poate cel mai important să nu închidem ochii când aflăm de cazuri care șochează și creează reacții negative în opinia publică”

Prof. dr. Cătălina Poiană

”Medicul trebuie să pună pe primul plan sănătatea oamenilor și umanitatea”

Prof. dr. Cătălina Poiană spune că medicul – în momentul în care vinovăția sa va fi stabilită de organele abilitate – trebuie ”să plătească”, chiar dacă acest caz nu ar trebui generalizat tocmai pentru că ”nu reprezintă modul de lucru al zecilor de mii de medici din sistemul medical românesc”.

Dacă a greșit, trebuie să răspundă și va răspunde în fața legii. Nu trebuie însă să generalizăm, acest caz, dacă va fi confirmat de justiție, reprezintă o pată, dar reprezintă acțiunile unei persoane, nu reprezintă modul de lucru al zecilor de mii de medici din sistemul medical românesc, indiferent de specialitatea medicală în care profesează.

Cardiologia reprezintă o specialitate care presupune o foarte bună pregătire, iar atestatul de studii complementare de Cardiologie Intervențională necesită foarte mult studiu, abilități personale, dar cu siguranță cardiologul, la fel ca și medicul de orice specialitate, în primul rând trebuie să pună pe primul plan sănătatea oamenilor și umanitatea, care nu reprezintă doar cuvinte, trebuie și sunt convinsă că reprezintă direcțiile care definesc profesia de medic”, mai precizează Cătălina Poiană, președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, pe pagina sa de socializare.


Citește și:

Criticul de artă Pavel Șușară: ”În contextul de acum, BRÂNCUȘI ar fi socotit un retardat medieval, trebuie să renunțăm la festivism, să-i punem în valoare opera”

Dinu Gheorghe, consilier local: ”Mandatul lui Clotilde Armand se rezumă, în realitate, la o LUPTĂ IMAGINARĂ cu conspirațiile. Nu mai merge cu păcălelile!”

Rusia, nemulțumită că Moldova își continuă DRUMUL PRO-EUROPEAN și sub noul guvern. Zakharova: ”Calea Ucrainei și a Țărilor Baltice, cursul Chișinăului e puțin probabil să se schimbe”

Plasat pe ”lista celor mai căutați” din Rusia, jurnalistul care a ajutat la dezvăluirea complotului împotriva lui Alexei Navalnîi a fost exclus de la Premiile BAFTA. Ce motiv a invocat poliția britanică

ANALIZĂ | Tatiana Stanovaya: ”Evgheni Prigojin, fondatorul grupării de mercenari Wagner, un pericol pentru Vladimir Putin?”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Toată ţara intră din această după-amiază sub alertă de vreme severă. Ploi torențiale, grindină, vijelii...
Ce au descoperit anchetatorii la reconstituire, în cazul crimei de pe A1? Avocatul afaceristului dă...
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024. Românii mai pot beneficia de ea doar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
TREBUIE SĂ DEA mai mulți bani. Lovitură pentru cei care au mașini pe BENZINĂ
Arpad Paszkany, fostul patron de la CFR Cluj, sedus de o ispită de la „Insula...
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
Ce scrie în actul de divorț al Deei și al lui Dinu Maxer: "Ne-am uitat...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Test de cultură generală. Cine a calculat viteza luminii?