Primul deces a fost înregistrat la Spitalul Foişor din Capitală

Publicat: 12 04. 2021, 11:00
Actualizat: 12 04. 2021, 16:04
Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular "Foișor". Foto: Facebook

Primul decces cauzat de COVID-19 în rândul pacienților internați la Spitalul Foișor a fost înregistrat luni.

Primul deces de la Spitalul Foişor din Capitală

Persoana decedată este o femeie în vârstă de 60 de ani care pe lângă infecția cu noul coronavirus, avea multiple comorbidități, potrivit România TV.

Vestea tristă a fost dată chiar de sora victimei.

Lucian Bode a declarat, luni dimineaţă că toate cele 20 de paturi ATI de la Spitalul Foișor sunt în prezent ocupate, la fel ca și cele 90 de paturi cu oxigen, iar presiunea în ATI scade.

„De la cele 1.531 de paturi ATI ocupate în weekend, numărul lor a scăzut undeva la 1.520. Deci presiunea pe ATI scade. Avem toate cele patru TIR-uri de ATI funcționale și sunt distribuite la spitale unde au nevoie.

Al cincilea TIR de Terapie Intensivă va fi trimis zilele următoare la Piatra Neamț în zilele următoare. Scopul nostru este să scădem presiunea pe ATI și să trecem această perioadă”, a precizat ministrul Afacerilor de Interne.

Legat de situația de la Spitalul Foișor, premierul a declarat că, în ceea ce privește responsabilitățile, acum decizia va fi una de „onoare”.

„În același timp, sunt și eu foarte supărat de ceea ce am văzut”

În ceea ce privește o posibilă remaniere a unor miniștri, acesta a declarat că: „Am mai spus, deciziile de remaniere le ia doar premierul. Acestea nu se discuta. Ele se comunica”.

Premierul Florin Cîțu a participat duminică la ședința Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI). 

Zeci de pacienți internați în Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală au fost evacuați, vineri seară, după o decizie ce fusese aprobată cu doar câteva ore înainte de transformare în unitate suport COVID-19. Unii dintre pacienți au fost redistribuiți la alte spitale din Capitală și transferați cu salvările sau cu mașinile personale, imaginile cu bolnavii pe tărgi care sunt urcați noaptea în ambulanțe fiind șocante.