RECOMANDARE ciudată a unui medic pentru o pacientă care a rămas cu un os în gât. Care sunt explicațiile specialiștilor

Publicat: 04 07. 2023, 22:51
Actualizat: 04 07. 2023, 22:58
Beth Brash / FOTO - Facebook

Un medic de la camera de urgență a unui spital din Wellington, Noua Zeelandă, i-a recomandat unei paciente să consume patru cutii de Coca-Cola pentru a elimina un mic fragment de os de pui care-i rămăsese în gât. Recomandarea sa ciudată a fost explicată de către specialiști.

Ei bine, deși nu este ceva ce li se prescrie în mod normal pacienților, un medic spune că se știe că o Coca-Cola descompune smalțul și ar putea fi sugerat ca tratament unic, ca o modalitate de a evita o intervenție chirurgicală.

Pacienta, Beth Brash, a observat pentru prima dată osul depus în gât după ce a mâncat la un restaurant din Wellington, unde a comandat un nou fel de mâncare de pui. Dar fragmentul de os rămas în gât a fost suficient de mic, pentru a nu fi simțit de la început.

Ea a suportat durerea în weekend, presupunând că va dispărea, dar când a înțeles că acest lucru nu se va întâmpla de la sine, a mers imediat la spital.

Acolo i s-a spus că osul era mic și nu reprezenta o mare îngrijorare, dar un medic de la Secția ORL a sfătuit-o să bea patru cutii de Coca-Cola, cu mult zahăr, pentru a ajuta la dislocarea și dizolvarea osului.

Brash a spus că a fost surprinsă de această rețetă neobișnuită, însă, în dorința de a scăpa, a mers direct la supermarket, a cumpărat băuturile respective și le-a băut pe toate dintr-o dată. A doua zi, Brash a spus că se simțea mai bine și, până a treia zi, revenise la normal, scrie Adevărul.

„Un sfat rezonabil”

Dr. Bryan Betty, președintele General Practice New Zealand, a declarat că nu a mai întâlnit acest tratament până acum, dar că este bine cunoscut faptul că Coca-Cola, ca băutură zaharată și acidă, poate distruge smalțul dinților.

În timp ce medicii nu ar încuraja în mod obișnuit pacienții să bea Coca-Cola, femeia a spus că ar putea fi folosit ca tratament unic, dacă împiedică un pacient să fie supus unei proceduri medicale invazive.

„Dacă a evitat o intervenție chirurgicală sau un endoscop sau o procedură ulterioară, este evident că și-a făcut treaba. Așa că se poate spune că este un sfat rezonabil”, a mai spus ea.