REPLICA profesoarei care a chiulit de la muncă 20 de ani din cariera de 24 de ani: „Îmi pare rău, acum sunt la plajă!”

Publicat: 28 06. 2023, 18:44
Sursa FOTO: Pexels/ Caracter ilustrativ

Profesoara din Italia, care a lipsit 20 de ani de la școală din cei 24 de ani de muncă susține că va prezenta adevărul și că toată povestea prezentată de presă este una suprarealistă.

Cinzia Paolina de Lio, profesoară de istorie și filosofie la un liceu din Veneția, a declarat că are documente prin care poate să-și dovedească nevinovăţia, dar în prezent este la plajă, a mărturisit ea pentru BBC.

„Voi restabili adevărul în privinţa acestei povești absolut unice și suprarealiste. Nu răspund la întrebările aruncate de jurnaliști care nu ar face dreptate versiunii mele asupra faptelor”, a declarat fosta profesoară,

Curtea de Casaţie a confirmat că femeia a fost concediată după o luptă juridică îndelungată. Profesoara este soția unui ofițer al Gărzii de Finanțe și a fost beneficiara unui contract anual de muncă.

Zeci de ani, în concediu medical

Dintr-un total de 24 de ani de muncă, profesoara a lipsit 20 de ani, adunând doar patru luni consecutive de predare a materiilor istorie și filozofie la un liceu din Chioggia, Veneția. În mare parte, profesoara a fost în concediu medical și a petrecut la catedră patru ani, însă cu pauze, scrie NewsItaly24.

Chiar și când a fost prezentă la clasă, elevii se plângeau că este „nepregătită” și pune note la întâmplare.

Ministerul Educației a cerut suspendarea profesoarei încă din 2015, în urma unei inspecții. Trei ani mai târziu, Tribunalul din Veneția a anunțat că se opune deciziei Ministerului, deoarece inspecția ar fi durat prea puțin pentru a evalua competențele profesoarei.

Ministerul a motivat că nu ar fi putut să o evalueze pe profesoară pe o perioadă mai lungă de timp, având în vedere că lipsea atât de mult.

În mare parte, profesoara a fost în concediu medical și a petrecut la catedră patru ani catedră, însă cu pauze.

În 2021, Curtea de Apel de la Veneția a hotărât concedierea profesoarei. Ulterior, și Curtea de Casație a confirmat decizia.