Rețetă de cornulețe cu gem și nuci de post, cu un aluat aromat. Iată cum poți prepara rapid acest desert pentru cei dragi și ce să folosești în aluatul cornulețelor pentru un gust care să amintească de copilărie! Rețeta se află mai jos, pas cu pas.
Astăzi, vă arătăm o rețetă de cornulețe cu gem și nuci. Acest desert poate fi consumat în timpul postului, neavând lapte sau oup în compoziție. Este unul dintre cele mai populare deserturi românești și poate fi servit alături de ceai, cafea sau chiar suc. Cornulețele pot fi umplute cu gem, magiun, dulceață. Desigur, poate fi folosit rahatul turcesc, regăsit în diverse arome, dar și nuca mărunțită. Pentru un aluat aromat ar fi ideal să se utilizeze esențele.
Pentru această rețetă, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Cornulețe cu gem și zahăr pudră care pot fi consumate în timpul postului / sursă foto: Shutterstock
Cum să prepari această rețetă de cornulețe cu gem și nuci de post. Mai întâi, trebuie să te ocupi de aluat. Făina se va amesteca cu praful de copt, zahărul și esența (sau pliculețul de zahăr vanilinat, după preferințe). Apoi, trebuie să amesteci margarina înmuiată în amestecul de ingrediente uscate. Se adaugă zeama de lămâie, 250 ml de apă minerală și uleiul, apoi se continuă frământare aluatului (10 minute). Se adaugă făina pe parcurs, până când vei obține un aluat elastic, scrie Libertatea.
Aluatul se va lăsa la odihnit timp de jumătate de oră. Apoi, acesta trebuie să fie secționat în mai multe bucăți, pentru a începe formarea cornulețelor. Folosește un sucitor pentru a întinde aluatul pe blatul de lucru sau pe masă, în forma unui cerc subțire. Apoi, forma respectivă va fi secționată în 3 triunghuri. De aici poți începe umplerea aluatului cu gem și nucă mărunțită.
După ce au fost formate cornulețele, așază-le pe o tavă și pune-le în cuptor la 180 de grade Celsius, timp de 15 minute. Cornulețele trebuie să aibă o nuanță aurie și trebuie să ai grijă să nu le arzi. Apoi, după ce le scoți din cuptor, se poate presăra zahărul pudră, însă acest pas este opțional.
Rețeta de cornulețe fragede cu untură, transmisă de generații. Un desert ca pe vremea bunicilor
Ingredientul secret pentru ca MUCENICII moldovenești să fie moi, aurii și apetisanți
Rețetă mănăstirească de sarmale cu orez și ciuperci. Se folosesc ingrediente simple și gustoase
Rețetă pentru BISCUIȚI șprițați de casă, cu untură. Secretul de care bunicile noastre țineau cont
Rețetă de brioșe cu ciocolată. Un desert pentru întreaga familie și ușor de preparat
Sursă foto: Shutterstock