Rețetă mănăstirească de sarmale cu orez și ciuperci. Iată ce ingrediente pot fi utilizate pentru acest preparat pentru a avea un gust delicios. Modul de preparare este simplu și rapid, acesta putând fi consultat mai jos.
Ne aflăm în Postul Paștelui, cel mai lung și aspru post al anului. În această perioadă există două zile cu dezlegare la pește, iar multe persoane aleg să își limiteze dieta zilnică. Ouăle, carnea, lactatele, dar și produsele derivate ale acestora nu sunt consumate în zilele de post. Chiar și așa, există o serie de rețete de post care pot fi preparate acasă și care pot avea un gust deosebit.
Printre acestea se numără și o rețetă mănăstirească pentru post cu orez și ciuperci. Pentru această rețetă au fost folosite ingrediente simple, sănătoase și gustoase. Iată cum să pregătești sarmale aromate, chiar la tine acasă!
Pentru această rețetă mănăstirească se vor utiliza, desigur, orezul și ciupercile, dar și varza murată. Pentru a prepara sarmale cu ciuperci și orez, vor fi necesare o serie de ingrediente, precum:
Cum se prepară rețeta mănăstirească de sarmale cu orez și ciuperci. Mai înainte de toate, trebuie să curățați varza murată sau varza dulce opărită și să așezați foile de varză pe o farfurie. Apoi, ceapa și morcovul se vor tăia în cuburi mici și se vor căli în ulei. Apoi, se adaugă ciupercile tocate și orezul spălat.
Compoziția trebuie să stea pe foc timp de cinci minute. Se adaugă și condimentele și se amestecă. După aceea, se lasă compoziția la răcit (în momentul în care se înfășoară sarmalele, compoziția nu trebuie să fie fierbinte). Apoi, poți începe să înfășori sarmalele și să le așezi într-o cratiță. Deasupra sarmalelor se adaugă sucul de roșii, cimbru, foi de dafin, apă (se va completa cât să acopere sarmalele). Apoi, se vor fierbe timp de 2-3 ore. Se poate adăuga mărar, la final, arată Jurnalul.ro.
Rețetă de Clătite cu chefir. Răsfață-te cu acest desert simplu și delicios
Rețetă pentru BISCUIȚI șprițați de casă, cu untură. Secretul de care bunicile noastre țineau cont
Ingredientul care să nu îți lipsească din ciorba de legume, pentru un gust exact ca la restaurant
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)