Prima pagină » Actualitate » Rețetă mănăstirească de sarmale cu orez și ciuperci. Se folosesc ingrediente simple și gustoase

Rețetă mănăstirească de sarmale cu orez și ciuperci. Se folosesc ingrediente simple și gustoase

Rețetă mănăstirească de sarmale cu orez și ciuperci. Se folosesc ingrediente simple și gustoase
Rețetă mănăstirească pentru post cu orez și ciuperci / sursă foto: Envato

Rețetă mănăstirească de sarmale cu orez și ciuperci. Iată ce ingrediente pot fi utilizate pentru acest preparat pentru a avea un gust delicios. Modul de preparare este simplu și rapid, acesta putând fi consultat mai jos.

Ne aflăm în Postul Paștelui, cel mai lung și aspru post al anului. În această perioadă există două zile cu dezlegare la pește, iar multe persoane aleg să își limiteze dieta zilnică. Ouăle, carnea, lactatele, dar și produsele derivate ale acestora nu sunt consumate în zilele de post. Chiar și așa, există o serie de rețete de post care pot fi preparate acasă și care pot avea un gust deosebit.

Printre acestea se numără și o rețetă mănăstirească pentru post cu orez și ciuperci. Pentru această rețetă au fost folosite ingrediente simple, sănătoase și gustoase. Iată cum să pregătești sarmale aromate, chiar la tine acasă!

Rețetă mănăstirească de sarmale cu orez și ciuperci

Pentru această rețetă mănăstirească se vor utiliza, desigur, orezul și ciupercile, dar și varza murată. Pentru a prepara sarmale cu ciuperci și orez, vor fi necesare o serie de ingrediente, precum:

  • O varză murată (poate fi folosită și varza dulce opărită);
  • O jumătate de kilogram de ciuperci tocate;
  • O ceapă mare;
  • O sută de grame de orez;
  • Un morcov;
  • 200 ml suc de roșii;
  • 2 linguri de ulei;
  • Sare, piper, cimbru și foi de dafin;
  • O legătură de mărar verde.

Cum se prepară rețeta mănăstirească de sarmale cu orez și ciuperci. Mai înainte de toate, trebuie să curățați varza murată sau varza dulce opărită și să așezați foile de varză pe o farfurie. Apoi, ceapa și morcovul se vor tăia în cuburi mici și se vor căli în ulei. Apoi, se adaugă ciupercile tocate și orezul spălat.

Compoziția trebuie să stea pe foc timp de cinci minute. Se adaugă și condimentele și se amestecă. După aceea, se lasă compoziția la răcit (în momentul în care se înfășoară sarmalele, compoziția nu trebuie să fie fierbinte). Apoi, poți începe să înfășori sarmalele și să le așezi într-o cratiță. Deasupra sarmalelor se adaugă sucul de roșii, cimbru, foi de dafin, apă (se va completa cât să acopere sarmalele). Apoi, se vor fierbe timp de 2-3 ore. Se poate adăuga mărar, la final, arată Jurnalul.ro.

Vezi și alte rețete gustoase:

Rețetă de Clătite cu chefir. Răsfață-te cu acest desert simplu și delicios

Cu ce pot fi înlocuiți cartofii? Trei alimente bogate în fibre care pot fi folosite în rețete delicioase

Rețetă pentru BISCUIȚI șprițați de casă, cu untură. Secretul de care bunicile noastre țineau cont

Ingredientul care să nu îți lipsească din ciorba de legume, pentru un gust exact ca la restaurant

Rețeta autentică de SARMALE din zona Bucovinei. Ingredientele secrete care conferă aroma unică, de odinioară

Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ)

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și