REȚINUȚI de polițiștii Capitalei pentru lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere

Publicat: 21 07. 2023, 20:42
Actualizat: 21 07. 2023, 20:53

Joi, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 19 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere, în județul Teleorman, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

La data de 20 iulie 2023, în jurul orei 17.00, polițiști din cadrul Secției 19 Poliție au fost sesizați, prin sistem 112, de către un bărbat, în vârstă de 39 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în trafic, oprit la semafor, pe un segment de drum din Sectorul 5, două persoane necunoscute i-ar fi lovit geamul portierei cu un obiect contondent, iar după ce i-ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, l-au agresat fizic.

De asemenea, prin violențele comise împotriva bărbatului și a mașinii acestuia, persoanele ar fi provocat larmă, tulburând liniștea și ordinea publică, se arată în comunicatul poliției.

În urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că faptele ar fi fost comise de către doi bărbați, în vârstă de 22, respectiv 25 de ani.

Astfel, cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman, cei doi bănuiți au fost depistați în trafic, în aceeași zi, într-o localitate din județul Teleorman, în timp ce se deplasau cu un autoturism în regim taxi.

În continuarea activităților, a fost pus în aplicare mandatul de aducere, bănuiții fiind imobilizați și conduși la audieri.

La data de 21 iulie 2023, în baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior, instanța a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 19 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.