România, lovită de un ciclon polar. ANM anunță „ precipitații în fiecare zi și viscol” / Unde se va depune strat nou de zăpadă

Publicat: 22 11. 2023, 13:30
România, lovită de un ciclon polar. ANM anunță „ precipitații în fiecare zi și viscol”

Ultimii parte a lunii noiembrie găsește România pregătindu-se pentru sezonul de iarnă. Un ciclon polar aduce precipitații abundente peste țara noastră. ANM anunță că se va depune strat nou de zăpadă.

Așadar, veștile venite de la meteorologi anunță o înrăutățire a vremii pentru zilele următoare.

Ninsori la munte

Deja ciclonul polar care a ajuns și în România a adus ninsori în zona montană, iar acum sunt așteptate alte episoade de aceste gen.

În weekend, în zonele situate la peste 1.400 de metri altitudine, a nins viscolit, autoritățile fiind nevoite să intervină cu utilajele de deszăpezire pentru a debloca drumurile înzăpezite.

Într-o intervenție la Antena 3, Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a arătat cum va fi vremea în perioada următoare.

Pentru următoarele zile așteptăm ca tot zona de munte să fie cea mai afectată, și asta pentru că așteptăm precipitații în fiecare din zilele viitoare.

Totodată, la munte, pe fondul unor temperaturi în general normale pentru această perioadă, precipitațiile, mai ales în zona înaltă, vor fi sub formă de ninsoare, ceea ce înseamnă că se va mai depune strat important. 

Atenție mare trebuie să avem și la intensificările vântului care, asociate cu ninsoarea, generează viscol! În acest sens, mâine, din nou în zonele montane cele mai înalte dar și poimâine, în Carpații Orientali cu precădere, rafalele vor depăși 80-90 km/h. 

Vânt ceva mai activ, pe durate scurte, este posibil peste tot în țară”, a declarat Florinela Georgescu.

Cum va fi vremea în țară

Miercuri, 22 februarie în cea mai mare parte a țării valorile de temperatură se vor situa în jurul mediilor multianuale.

Cerul va fi mai mult noros și va ploua în sud-vest, sud și est și local în centru și vest, iar în Banat și Oltenia cantitățile de apă vor depăși izolat 15 l/mp.

De asemenea, la munte, dar și în zona deluroasă din Moldova, vor fi precipitații mixte, iar izolat se va forma polei și ghețuș.

Cu excepția unor intensificări în vest și sud-est, vântul va sufla slab și moderat.

În general, temperaturile se vor încadra între 4 și 13 grade.

Cum va fi vremea în București

La nivelul Capitalei, meteorologii ANM anticipează că vremea se apropie de normalul perioadei din punct de vedere termic.

Cerul va fi mai mult noros și va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat.

Termometrul nu va arăta mai mult de 11 grade Celsius, per ansamblul întregii zile.