Se întâmplă în România! O femeie a încercat să salveze un câine ținut în lanț fără apă și mâncare, însă e acuzată că a apelat 112 fără motiv

Publicat: 09 02. 2024, 10:02

Se întâmplă în România! O femeie a încercat să salveze un câine ținut în lanț fără apă și mâncare, însă e acuzată că a apelat 112 fără motiv!

Un biet câine, legat în mijlocul câmpului, fără adăpost, hrană și apă, a fost găsit de către o femeie lângă o stână din județul Iași. Femeia, care a descoperit câinele aproape leșinat de foame și de sete, a făcut sesizare la 112, însă a ajuns ca tot ea să fie acuzată, relatează ReporterIS

”Este greu de descris starea în care se afla cățelul și toate emoțiile care te cuprind când vezi așa ceva. Un suflet legat în câmp, vânt cumplit, frig, umezeală. Iar el stătea pe pământ, nu avea nici măcar o mână de paie sub el, un acoperiș improvizat, ceva cât de cât. După trei sferturi de oră, polițistul m-a sunat să îmi transmită că a găsit stăpânul, proprietarul stânei, și că nu a identificat nimic care să indice vreo problemă în privința felului în care este tratat câinele”, a spus Cristina Munteanu.

Răspunsul oficial primit de la IPJ Iași e halucinant

Ulterior, femeia a făcut, după două zile, sesizare scrisă la IPJ. A trecut acolo tot ce s-a întâmplat, plus articolul din Legea animalelor în care sunt prevăzute clar obligațiile deținătorilor de animale. Însă, în răspunsul oficial primit de la IPJ Iași se precizează că animalul este îngrijit așa cum scrie în lege, iar organele de poliție și-au desfășurat activitatea în conformitate cu prevederile legale.

Reprezentanta ONG-ului Kola Kariola din București, care salvează sute de animale aflate în situații grave, s-a arătat revoltată: ”Ne-am mai întâlnit cu astfel de cazuri, în care Poliția habar nu are de legislație, altfel nu am putea întelege cum polițistul care a fost sesizat de cazul acestui cățel, care stă în câmp, legat cu lanțul, fără un acoperiș desupra capului, hrănit nu, apă nu, consideră că nu sunt încălcate prevederile legale de deținere a câinelui. Să îi întrebăm pe cei de la IPJ Iași dacă acest cățel este microcipat, castrat, înregistrat. Dacă acest cățel beneficiază de ceea ce scrie în Legea 205/2004. Și dacă domnului polițist i-ar plăcea să stea în acele condiții măcar 24 de ore!”

Sursa foto: Ziarul de Iași