Secretul omletei perfecte. Trucurile lui Joseph Hadad, juratul de la Masterchef, ca să iasă pufoasă și cremoasă, nu uscată și înecăcioasă

Publicat: 19 06. 2022, 19:30
Actualizat: 19 06. 2022, 19:38
Secretul omletei perfecte. Trucurile lui Joseph Hadad, juratul de la Masterchef, ca să iasă pufoasă, nu uscată și înecăcioasă

Omletele pot fi opțiunea perfectă pentru un mic dejun gustos, sănătos și sățios, iar Joseph Hadad, juratul de la Masterchef, deține secretul rețetei perfecte pentru acest produs.

Scopul principal al omletei este să fie pufoasă și cremoasă, nu uscată și înecăcioase, iar Chef Joseph Hadad a explicat pe înțelesul tuturor, pe blogul său, care sunt regulile de care ar trebui să se țină cont la prepararea omletei pentru micul dejun:

  • ouăle trebuie să fie foarte bine bătute;
  • uleiul nu trebuie să fie prea încins;
  • tigaia trebuie să fie de calitate, ca să nu se lipească.

Așadar, ouăle pentru omletă trebuie bătute foarte bine, însă nu foarte puternic, deoarece riscați să obțineți o omletă densă și cauciucată la final. Este important să folosiţi și o tigaie adecvată pentru cantitatea de omletă pe care o pregătiți, iar uleiul nu trebuie să fie pus în cantitate foarte mare și nu trebuie lăsat să se încingă prea tare.

Calitatea tigăii este și ea foarte importantă, căci nu va permite conținutului să se lipească. Astfel, încercați să folosiți o tigaie cu un diametru mai mic în cazul în care alegeți să pregătiți o dietă din trei ouă. Omleta trebuie să fie mereu destul de groasă.