Șoferul ambulanței implicată în accidentul cu 7 morți de la Iași, mărturii cutremurătoare: „Puneam mâna pe unul, mort, pe altul, rece, mort”

Publicat: 09 02. 2022, 12:06
Actualizat: 09 02. 2022, 12:13

Maricel Corban, șoferul ambulanței care a fost implicată în accidentul de la Iași, de săptămâna trecută, în care au murit 7 persoane, a povestit momentele cumplite de la locul tragediei.

„Ambulanța nu era defectă, eram în misiune, nu are cum să fi fost defectă.

S-a spus că eu am intrat pe contrasens. Cum aș fi putut eu cu ambulanța, de 2 tone, să destabilizez un camion de 20 de tone? Roata de la ambulanță nu s-a rupt și a sărit, el cu camionul mi-a rupt roata. Ce pot eu să vă spun este că, el, cu camionul, era pe contrasens, era pe banda mea. M-a prins fix în curbă, și nu am mai apucat nici să frânez, nici să iau viraj mai mult în dreapta” a povestit Maricel Corban, pentru BZI.

Șoferul ambulanței a povestit clipele de coșmar de după impact.

„Când am coborât din mașină, am sunat la 112 și le-am zis să trimită salvare pentru gravidă, pentru că eu nu știam ce e la vale la 100 și ceva de metri de mine, nu știam ce e acolo. Mi-au făcut legătura la pompieri, m-au întrebat dacă sunt persoane încarcerate și am fugit repede până acolo să văd ce e. Când am ajuns la ei, puneam mâna pe unul, mort, pe altul, rece, mort. În înregistrarea cu 112 ar trebui să se audă, dacă nu se va recunoaște că era polei pe jos, se aude când vorbeam cu ei și le spuneam că pe lângă mine mai trece o mașină, care s-a speriat, a pus frână și merge târâș pe asfalt, aluneca și le-am zis că posibil să mai fie un accident”, a mai declarat Maricel Corban.

Filmul accidentului cu șapte morți din județul Iași

Accidentul cu șapte morți s-a produs pe unul dintre cele mai periculoase drumuri din România, Drumul Naţional 28, care leagă Iași de oraşul Târgu Frumos. Șapte oameni au murit după ce şoferul unui camion ar fi pierdut controlul volanului într-o curbă, a acroşat o ambulanţă şi a lovit o dubă în care se aflau şase muncitori.

În ambulanța acroșată se aflau trei persoane. Șoferul, o asistentă și o femeie gravidă.

„Toți erau tineri, toți cu familii, cu copii”

Primarul comunei Balș, Constantin Golduț, a povestit că șoferul autoutilitarei îi era o cunoștință apropiată și că de când îl știe, de cel puțin 15 ani, lucra în construcții. De asemenea, toți cei care și-au pierdut viața locuiau în comună sau aveau rude. „Era băiat gospodar aici în comună, cu căsuță frumoasă, familie, cu 2 copii mici, e tragic ce s-a întâmplat. Făcea renovări de case, apartamente, că asta era specificul lui ca activitate, era meseriaș în cosntrucții”, a precizat Constantin Golduț pentru Gândul.