Sorin Cîmpeanu: Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele

Publicat: 23 03. 2021, 07:54
Actualizat: 06 04. 2021, 14:32

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat că şcolile ar trebui să rămână deschise, cu excepţia acelor situaţii în care „situaţia epidemiologică o impune”.

El a spus că mulți părinți considera testele invazive si nu își doresc testarea elevilor.

Sorin Cîmpeanu: Soluția ar fi utilizarea unor teste non-invazive

”În primul rând, nu este personal medical pentru administrarea acestor teste în școli. În plus, unii părinți consideră că sunt invazive. Soluția ar fi utilizarea unor teste non-invazive.

Avem o lună de când se utilizează aceste teste și avem doar 19.000 de teste utilizate. E foarte puțin. Am avut discuții cu ministrul Sănătății pe această temă și sunt convins că există o concentrare pe această temă. Diferența de teste poate fi ultilizată pentru administrarea adulților, aceste teste nu trebuie să se piardă”, a spus el.

Mai mult. ministrul Educației spune că închiderea școlilor fără măsuri complementare nu va produce efectul dorit.

Sorin Cîmpeanu: Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele

„Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune. Dacă o impune, nu avem nimic de spus, dar e foarte important: măsura de închidere a şcolilor fără alte măsuri complementare – vedem cu toţii ce înseamnă lipsa unor măsuri complementare, mai ales cei care locuim în zone carantinate – nu va produce efectul dorit”, a declarat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Realitatea Plus.

Un raport al Ministerului Educației, transmis luni seară, arată că se constată  o ușoară creștere a cazurilor noi de coronavirus la elevi, în perioada 15 – 22 martie.

Se constată o ușoară creștere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor

Un raport al Ministerului Educației, transmis luni seară, arată că se constată  o ușoară creștere a cazurilor noi de coronavirus la elevi, în perioada 15 – 22 martie.
Comparativ cu perioada de raportare anterioară (8-15 martie), se constată o ușoară creștere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor și un trend descrescător al cazurilor în rândul personalului.

În perioada 15-22 martie au fost testați pozitiv pentru infecția cu coronavirus peste 200 de preșcolari și elevi și aproape 280 de membri ai personalului din unitățile de învățământ. Activitatea didactică a fost suspendată, în acest interval, în 304 clase sau grupe.