Tragedie cumplită! Un elev de 15 ani a murit după ce s-a prăbușit de la etajul patru al Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat: 11 01. 2024, 10:27
Actualizat: 11 01. 2024, 11:37
Ambulanța SMURD / FOTO - Caracter ilustrativ

Tragedie cumplită! Un elev de 15 ani a murit joi dimineață după ce s-a prăbușit de la etajul patru al Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. 

Salvatorii au încercat să îl resusciteze minute în șir, însă elevul nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul. Adolescentul era în clasa a IX, avea 15 ani și provenea din județul Maramureș.

Potrivit unor surse neoficiale citate de Adevărul, se pare că tănărul a fost prezent la apelul de dimineață, în haine militare, iar apoi a mers în cameră, care se află la etajul patru al clădirii. Acolo s-ar fi schimbat în haine civile, iar la scurt timp a fost găsit căzut în fața clădirii.

Trupul neînsuflețit a fost transportat la morga Spitalului Județean Alba pentru efectuarea autopsiei, iar autoritățile presupun că acesta s-ar fi aruncat de la etaj.

Se pare că tânărul ar fi lăsat un bilet de adio către familie în care ar fi scris că nu era susţinut. Copilul era din Baia Mare.

Tot mai mulți tineri recurg la gesturi extreme

De ce ajung tinerii să comită asemenea gesturi extreme? De ce se întâmplă aceste tragedii din ce în ce mai des? Irina Minescu, director la Spitalul de Psihiatrie Voila, specializată în Psihiatrie pediatrică, a explicat care sunt factorii care-i conduc pe tineri la acest gest extrem.

”Ei ajung într-un moment în care sunt total lipsiți de speranță, adică au o anumită problemă și nu întrezăresc nicio cale de ieșire din ea. Asta duce la un sentiment de lipsă de speranță care se acutizează și care e la baza acestui comportament. Sentimentele astea nu apar așa din senin și pot avea diverse cauze în sensul în care pot avea chiar o tulburare psihică sau nu neapărat, deși tentativele de suicid se asociază cu tulburările psihice, iar cea mai frecventă boală asociată cu tentativa de suicid este tulburarea depresivă și se consideră că 10-15% din pacienții cu tulburare depresivă pot comite suicid la un moment dat.

În tentativele de suicid pot fi implicați mai mulți factori, pot fi și factori genetici, deși nu s-a evidențiat cum, dar, în familiile în care există un membru care s-a sinucis pot apărea în generațiile următoare și astfel de gesturi, de asemenea s-au identificat factori biologici. Sunt persoane care sunt din naștere cu nivel mai scăzut de serotonină care este mediatorul care este scăzut în depresie, dar la adolescenți cei mai importanți factori rămân factorii psihosociali, adică cei din mediul familial, școlar și de starea lor psihică”, a declarat Irina Minescu.