Traian Băsescu dă SPP în judecată, din nou. Fostul președinte își vrea înapoi mașina și șoferul

Publicat: 26 05. 2022, 11:59
Actualizat: 26 05. 2022, 12:10

Traian Băsescu dă Serviciul de Protecție și Pază (SPP) în judecată, din nou. Fostul președinte își vrea înapoi mașina și șoferul, după ce aceste privilegii i-au fost anulate odată cu sentința de la instanța supremă, unde s-a stabilit că a colaborat cu Securitatea. Procesul se află pe rolul Curții de Apel București (CAB).

Fostul președinte cere suspendarea notificării primite de la SPP prin care a fost lăsat fără maşină, fără șofer, fără aghiotant și fără pază la locuința de protocol.

Prin acțiunea sa de la curtea de Apel București, Băsescu solicită suspendarea notificării primite de la SPP, cu numărul 1029 din data de 28 martie 2022, când a fost lăsat fără autoturism, fără șofer, fără aghiotant și fără pază la locuința de protocol.

Primul proces, pe care l-a intentat la finalul lunii aprilie, are ca obiect suspendarea măsurilor luate de SPP cu retragerea dispozitivului, după ce Înalta Curte l-a declarat pe Băsescu, definitiv, colaborator al Securității, conform Antena 3.

Traian Băsescu a deschis, săptămâna trecută, pe 16 mai, o a doua acțiune în instanță împotriva Serviciului de Protecție și Pază, de data aceasta pentru anularea notificării conform căreia i-au fost retrase mașina de serviciu, șoferul și aghiotantul.

Deocamdată, nu a fost acordat niciun termen de judecată în acest proces.

Sursa: captura video Antena 3

Fără privilegii, după ce judecătorii au stabilit că a fost colaborator al Securității

Traian Băsescu a rămas fără vila RAAPPS din Strada Gogol, din București, și fără celelalte privilegii garantate de faptul că a fost președinte al României după ce judecătorii de la instanța supremă au stabilit că fostul președinte al României a colaborat cu Securitatea.

Conform documentului RAAPPS, foștii președinți ai României nu mai beneficiază drepturile acordate persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român dacă au avut calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii.

„Nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum şi nici persoana despre care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securităţii sau de colaborator al acesteia”, conform art 1, alin (3) din Legea 406/2001, citată de RAAPPS.

Așadar, în urma deciziei din 23 martie, dată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), „atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuința în termen de 60 de zile”, de la momentul în care în care a încetat contractul de închiriere a vilei.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a fost colaborator al Securității, a decis, în 23 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție, care a menținut astfel hotărârea instanței de fond.