Tudor Chirilă, schimb acid de replici cu jurnalista Sorina Matei: „Propun să fie declarat cel mai fraier și cel mai neștiutor de carte propagandist din curtea școlii”

Publicat: 03 10. 2022, 22:45
Actualizat: 04 10. 2022, 09:11
Tudor Chirilă / Sursa foto: Facebook - Tudor Chirilă

Jurnalista Sorina Matei îl taxează dur pe artistul Tudor Chirilă pentru comentariile sale neavizate cu privire la situația adoptării Legilor Justiției. Astfel, după ce acesta a scris pe Facebook despre „graba” cu care trece pachetul legislativ, „pentru a salva corupții și a da liber la hoție”, Sorina Matei propune „să fie declarat cel mai fraier și cel mai neștiutor de carte propagandist”.

„Va grăbiți foarte tare să salvați corupții și să dați liber la hoție? Că numai grabă ar fi motivul pentru care nu ați vrea să amânați cu o luna adoptarea legilor. Nu de altă da nu va puteți totuși substitui unei “instanțe superioare” Sau?”, a scris Chirilă pe Facebook. 

Jurnalista îi replică, tot pe pagina de socializare, că a înțeles destul de târziu acest lucru.

„După 4 ani și țânșpe ore de “comiții”, cântăciosul Tudor Chirilă a înțeles că Legile Justiției sunt tot despre “salvat corupții” și “liber la hoție”. Propun să fie declarat cel mai fraier și cel mai neștiutor de carte propagandist din curtea școlii”.

Comisia de la Veneția, un organism specializat în statul de drept al Consiliului Europei, a anunțat luni că va emite în luna decembrie 2022 opinia privind legile justiției din România, care sunt dezbătute acum în mare viteză în Parlamentul României.

Aceasta în contextul în care, săptămâna trecută, comisarul european pentru Justiție, Didier Reynders, a cerut Bucureștiului să nu adopte legile justiției fără această opinie a Comisiei de la Veneția.

Calendarul este unul extrem de strâns pentru România, dat fiind că majoritatea guvernamentală vrea să adopte cele trei legi ale justiției până în luna noiembrie, când e așteptat raportul MCV al Comisiei Europene.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a inițiat în vară trei proiecte de lege, adoptate în guvern și trimise spre dezbatere în Parlament.

Proiectele au fost criticate dur de mai multe organizații de magistrați și ale societății civile, care au reproșat menținerea majorității măsurilor luate de Liviu Dragnea și Tudorel Toader.

Parlamentul a scurtat la maximum perioada de dezbatere a proiectelor, înființând o comisie specială în acest scop, ceea ce a redus timpul de dezbatere