Nicolae Botgros, infectat pentru a doua oară cu COVID-19

Nicolae Botgros, infectat pentru a doua oară cu COVID-19
Publicat: 04/01/2022, 20:53

Nicolae Botgro s-a infectat a doua oară cu virusul SARS-CoV-2. Dirijorul este vaccinat și se află în carantină la domiciliu.

Nicolae Botgros a precizat că a contractat o formă ușoară a bolii.

„Am Covid pentru a doua oară, dar este o formă ușoară, seamănă mult cu o răceală. Prima oară când am avut Covid a fost o formă extraordinar de gravă. Vaccinul m-a protejat foarte mult!”, a declarat dirijorul Orchestrei “Lăutarii”.

Anul trecut, Nicolae Botgros a fost internat pentru o lună de zile la Terapie-Intensivă din cauza infecției cu Sars-CoV-2.

„Plămânii mei au fost afectați în proporție de 70 la sută, poate chiar și mai mult. Nu simțeam nimic, pentru că am fost sedat. Când pacienții sunt mai agitați, mai agresivi, medicii le pun niște injecții și îi calmează. Mi s-a propus intubarea, dar nicidecum nu am dorit. Am spus că mai bine mor pe masă aici sau mă duceţi acasă să mor lângă familie, dar nu accept să fiu intubat. Şi la mine erau nişte dubii în prima fază, să spun aşa, cu privire la coronavirus. Dar ce am văzut şi mai ales simţit acum. Vreau să spun toată durerea sufletului meu, ca să înţeleagă toată lumea că această boală e foarte necruţătoare”, declara, anul trecut, artistul.