PRECIZĂRI. Adina Alberts: „Am fost primul medic din România care a recomandat purtarea măștii la debutul pandemiei”

Redactor:
Gandul
PRECIZĂRI. Adina Alberts: „Am fost primul medic din România care a recomandat purtarea măștii la debutul pandemiei”
Adina Alberts

Adina Alberts susține, într-o postare pe Facebook, că este primul medic din România care a recomandat purtarea măștii la debutul pandemiei cu noul coronavirus.

„Zilele trecute am primit mai multă „atenție” din partea presei decât de obicei, fie ea reprezentată prin publicații sau prin opinii personale ale unor jurnaliști, „bazate” pe declarațiile unor activiști fără identitate, fără performanțe profesionale sau sociale. Evident, m-am întrebat: De ce atâta ură?

Nu pot să spun că nu mă așteptam la diverse atacuri, însă spun cu toată sinceritatea că eram pregătită să înfrunt niște atacuri “elevate”, bazate măcar pe frânturi de adevăruri, nu să mi se arunce niște fleacuri care sunt demontabile de orice vertebrată cu doi neuroni. Îmi pare rău să constat că și breasla jurnalistică deține panoplia proprie de gogomani și gogomănițe. Întotdeauna am prețuit presa, pentru că atunci când am început eu colaborarea cu ea (să tot fie vreo 20 de ani), presa era câinele de pază al societății, al democrației și al adevărului. Un apărător al omului, o balanță vizibilă a dreptății. Știu că fără presă, nu am mai fi existat demult– și le transmit tot respectul jurnaliștilor din linia I!”, a scris pe Facebook Adina Alberts.

Precizări. „Am fost atacată de câteva ori în cariera mea”

Medicul precizează că binele este mânjit cu noroi și ridicol, pe principiul “să moară și capra vecinului”!

„De aceea, nu mi-am permis vreodată să persiflez un jurnalist sau să nu-i răspund la solicitare.

Totuși nu pot trece cu vederea apartenența unora, lupta lor pentru a servi interesele unor grupuri obscure și dubioase, iar binele este mânjit cu noroi și ridicol, pe principiul “să moară și capra vecinului”!

În ceea ce mă privește, am fost atacată de câteva ori în cariera mea. Și știu că este și va fi o luptă permanentă cu tendințele nesimțite.

„Dați-mi voie să mă caracterizez EU, și să nu permit altora să își bată joc de munca mea”

Dragii mei, am fost primul medic din România care, la debutul pandemiei, în ciuda tuturor opiniilor interne și internaționale împotriva purtării măștii, eu v-am informat că TREBUIE SĂ PURTĂM MASCĂ, și v-am arătat și cum putem să ne confecționăm măști textile, noi singuri, acasă!

Subliniez din nou, am făcut acest lucru deși OMS, dr Arafat și prof. Streinu Cercel susțineau CONTRARIUL!

Apoi v-am explicat cum e cu băutura tonică cu conținut de chinină (substanța naturală din care derivă hidroxiclorochina, medicament utilizat azi la scară planetară atât pt prevenție cât și curativ anti COVID-19), propunându-vă ca o posibilă, logică varianta, ideea de o consuma pentru a fi (poate) mai protejat în fața acestui virus. (NB : hidroxiclorochina dispăruse deja din toate farmaciile)”, scrie Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

Medicul spune că nu este împotriva vaccinării

„Nu sunt și nu am fost niciodată împotrivă vaccinării. Ci sunt împotriva abuzurilor, a schemelor încărcate, nepersonalizate, a vaccinurilor plurivalente, a vaccinării „după ureche” fară niciun fel de anamneză în prealabil.

Despre Albastrul de metilen cred că am spus foarte clar tot ce era de spus. Am oferit o bibliografie care să conțină studii și cercetări științifice clare. Nu există medic în România care să nu cunoască beneficiile acestei substanțe. Și totuși eu sunt blamată pentru aducerea în dezbaterea publică a AM, de către nonmedici! (…)

Un alt aspect menționat foarte des în ultima săptămână a fost faptul că „sunt soția lui Viorel Cataramă”. Așa, și?!

Este singurul om de pe planeta asta care a luat taurul de coarne, în mod voit, gândit, riscându-și propria-i viață pentru un crez.

Nu, nu am fost de acord cu el! Am luat atitudine. Am sperat până în ultimul moment că va renunța. Dar el era decis să meargă până la capăt. Așa că a trebuit să mă autoizolez într-o altă locuință împreună cu fetița noastră. Până la urmă ce soție este de acord ca tatăl copilului ei să își riște viața? Scuzați-mă, dar nu înțeleg. Mai e ceva de adăugat aici?!? De ce vor unii să dispar? ”.

Medicul mai precizează că și-a pus clinica la dispoziție, însă nicio autoritate nu a încerca să profite de această oportunitate.

„Am fost singura entitate medicală care am pus la dispoziția autorităților, pe perioada pademiei, în mod gratuit, atât clinica cât și expertiza mea de medic. Și ce credeți?! Nu le-a trebuit! Nicio autoritate nu a dorit să fructifice acest ajutor, repet, gratuit. Și acest lucru s-ar putea/părea să coste electoral pe cineva”, mai spune Adina Alberts.

 

 

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Vica, balerina lui Piţurcă, s-a fotografiat goală în pat! Imagini interzise cu vedeta TV
Mia Khalifa și-a găsit job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX și ce...
De azi începe VACCINAREA. Cât costă un vaccin dacă vrei să îl iei de la...
FOTO. Cum arăta Mirela Vaida acum 15 ani. Imagini fabuloase de pe vremea când cânta...
ASTA a fost cea mai mare slăbiciune a lui Ceaușescu! Se întâmpla într-o cameră capitonată...
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Îi apăreau mereu pete negre în bucătărie și nu înțelegea ce se întâmplă. Ulterior, femeia...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
Inchide