REACȚIE DURĂ | Victor Ponta, după dezvăluirile din GÂNDUL: „Să sperăm că își semnează mai repede contractele la prețuri duble sau triple”

Redactor:
Gândul
REACȚIE DURĂ | Victor Ponta, după dezvăluirile din GÂNDUL: „Să sperăm că își semnează mai repede contractele la prețuri duble sau triple”
PANDEMIE. Ponta: Înțeleg că Orban vrea să să mă amendeze / Sursă Foto: Gândul Live

Fostul premier Victor Ponta a reacționat dur după dezvăluirile publicate azi pe GÂNDUL.ro referitor la „băieții deștepți” care profită de pandemie și care arată că plătim aproape DUBLU față de americani pentru măștile profesionale destinate medicilor. 

GÂNDUL.ro a arătat miercuri că statul român plătește unei firme obscure dintr-un sat giurgiuvean 56 de milioane de lei (11,5 milioane de euro) pentru 1.750.000 măști de protecție superioară de tip N95, destinate uzului medicilor, ceea ce înseamnă că România achită 32 lei/mască. Aceasta în timp ce guvernatorul statului New York a anunțat că achiziționează două milioane de măști N95 ( echivalent la FF2 ce cumpără România ) cu 4 dolari, adică 18 lei bucata. Astfel, românii cumpără măști la preț aproape dublu față de americani.

Victor Ponta spune că sute de medici, asistente medicale și polițiști s-au îmbolnăvit deja pentru că Ministerul Sanatatii nu le da echipament de protectie:

„S-au imbolnavit sute de medici, asistente, politisti …. pentru ca Ministerul Sanatatii nu le da echipament de protectie! Scuzele si pretextele Guvernului PNL sunt mereu aceleasi cand ajung ei la Putere , de 30 de ani mereu aceleasi : este vina PSD !

Iar explicatia adevarata este mereu aceeasi: Penelistii ajunsi la Putere se gandesc la bani! Oricum sunt linistiti ca la ei nu exista dosare penale, nici anchete – vezi Spitalul Judetean Suceava aflat in subordinea Baronului PNL ( fost PDL) Flutur si condus de un manager care era in Noiembrie propus ca ministru in Guvernul Orban!

Sa speram ca isi semneaza mai repede contractele cu firmele lor prietene la preturi duble sau triple – se pare ca doar asa o sa aiba personalul medical din Romania echipamentul necesar! Daca nu va fi prea tarziu- ca la Suceava!”, a scris fostul premier pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLUL EXCLUSIV publicat pe Gândul.ro poate fi văzut aici

Inchide