Vladimir Beliș, fostul director INML: ”Au murit oameni cu coronavirus, dar nu din cauza infecției. Pentru mine e un mare semn de întrebare”

Vladimir Beliș, fostul director INML: ”Au murit oameni cu coronavirus, dar nu din cauza infecției. Pentru mine e un mare semn de întrebare”
Vladimir Beliș, fostul director INML: ”Au murit oameni cu coronavirus, dar dar nu din cauza infecției. Pentru mine e un mare semn de întrebare”
Publicat: 20/07/2020, 10:56
Actualizat: 20/07/2020, 11:13

Noul coronavirus nu depune armele, iar România traversează o perioadă medicală în care numărul cazurilor de infecție este creștere. Însă există și numeroase semne de întrebare referitoare la cauza principală care duce la deces, iar fostul director INML, Vladimir Beliș, spune că au murit oameni care au fost testați pozitiv, numai că decesul nu a survenit – în foarte multe cazuri – din cauza noului coronavirus.

Pentru a avea o imagine clară într-un astfel de moment medical dificil, autopsia ar trebui să fie un demers logic și esențial, fiindcă doar astfel se poate stabili, cu precizie, care a fost cauza morții unui pacient infectat cu COVID-19.

”Autopsia e necesară pentru că din mențiunea legală autopsia se face pentru stabilirea cauzei morții. Deci dacă plecăm de la ideea că nu toți cei care sunt etichetați că mor de COVID-19, chiar mor de COVID-19, atunci trebuie să facem o autopsie ca să vedem de ce a murit. Chiar dacă a fost infectat cu coronavirus, poate a murit din cauza unui infarct miocardic. Deslușirea cauzei morții prin calea autopsiei, primul obiectiv”, a spus Vladimir Beliș în timpul unui interviu realizat de Mihai Gâdea la Antena 3.

Vladimir Beliș: ”Eu pun sub semnul întrebării categorisirea ca fiind decese cauzate de coronavirus toți cei care sunt testați pozitiv”

Profesorul Vladimir Beliș insistă asupra ideii – din ce în ce mai vehiculată în spațiul public – că noul coronavirus nu constituie, neapărat, cauza decesului. 

Mai mult, fostul director INML acuză ”o transmitere manipulativă a informației”, iar aceasta nu ar avea nimic comun cu realitatea. ”Există și alte cauze de moarte”, insistă Vladimir Beliș.

”Nu a murit nimeni de coronavirus. Au murit oameni CU coronavirus, dar NU DIN CAUZA infecției de coronavirus. Nu e nevoie nici de pandemii, nici de epidemii. Asta au spus colegii noștri din Spania, Italia, Germania, Elveția și Franța. E o transmitere absolut manipulativă a informației, nimic comun cu realitatea. Plecând de la ideea că există cazuri asimptomatice. Deci omul are testul pozitiv, e infectat, dar nu are niciun semn. Plecând de la acest lucru, eu pun sub semnul întrebării categorisirea ca fiind decese cauzate de coronavirus toți cei care sunt testați pozitiv. E o logică elementară. Dacă sunt cazuri asimptomatice. Există și alte cauze de moarte. Iar acest lucru pune sub semnul întrebării dacă raportarea de număr total de decese prin COVID-19 este cel real”, a mai spus Vladimir Beliş în timpul interviului.

”Autopsia e necesară pentru a lămuri care sunt leziunile organice specifice”

Profesorul Vladimir Beliș consideră că lipsa unei autopsii face ca principala cauză a morții să nu fie devoalată, astfel că decesul este ”contabilizat” pe lista lungă a celor provocate de COVID-19.

Un tratament adecvat nu poate fi aplicat ulterior, în cazul altor pacienți infectați, și nu pot fi trase concluzii medicale viabile dacă nu a fost efectuată o autopsie. Cu atât mai mult cu cât noul coronavirus nu a fost încă decriptat 100%.

”Al doilea motiv pentru care trebuie făcută autopsia. În orice afecțiune nouă care nu e suficient de bine studiată, nici din punct de vedere clinic, nici din punct de vedere morfo-patologic, e necesară autopsia. E necesară pentru a lămuri care sunt leziunile organice specifice determinate de această nouă maladie. De ce? Pentru că stabilind ce organe sunt afectate, putem aplica și tratamentul. Nu poți să dai un tratament dacă nu știi ce organ e vizat de boala respectivă. Și cum să afli dacă nu faci autopsie? Pentru mine e un mare semn de întrebare”, a mai precizat Vladimir Beliș.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului