VIDEO. Orban îl contrazice pe Marcel Vela care a anunțat că din 15 mai românii pot pleca din localitate: „Eu comunic deciziile când sunt luate”

Redactor:
Gândul
VIDEO. Orban îl contrazice pe Marcel Vela care a anunțat că din 15 mai românii pot pleca din localitate: „Eu comunic deciziile când sunt luate”
Autorităţile caută soluţii pentru a introduce reguli şi în cele 3 zile fără restricţii EDUARD VINATORU/MEDIAFAX FOTO

Premierul Ludovic Orban a precizat joi că în prezent nu a fost luată nicio decizie cu privire la posibilitatea ca după data de 15 mai cetățenii să poată ieși din localitatea unde au domiciliul, deși ministrul Internelor, Marcel Vela, a anunțat că cetățenii vor putea ieși din localitate și vor putea chiar merge la „picnic”.

„Eu comunic deciziile atunci când vor fi luate. Suntem într-o analiză. Ceea ce a comunicat președintele este sigur. Dacă vor apărea și alte motive teminice de părăsire a localității ele vor fi inclusive. Când vom lua o decizie vă vom anunța. Eu nu comentez ce spun colegii mei, eu aduc la cunoștiința oamenilor decizii”, a declarat premierul.

Întrebat despre posibilitatea ca românii să meargă la picnic după data de 15 mai, Ludovic Orban a precizat că motivele pentru care părăsim localitatea nu au fost încă stabilite, iar decizia se va lua, cel mai probabil, în ultima zi a stării de urgență.

„Eu vă dau un răspuns, când sunt convins de ceva, spun lucrul respectiv. Ce pot să vă spun acum: motivele pentru care putem părăsi localitatea nu sunt încă stabilite în forma finală pentru că încă evaluăm riscul epidemiologic. Decizia se va lua în ultima zi a stării de urgență”, a declarat Ludovic Orban.

Marcel Vela scria miercuri seara, într-o postare pe Facebook în care răspundea la întrebările cetățenilor, că din 15 mai vor putea merge „unde doresc”, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

„Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a răspuns Marcel Vela.

Ministrul preciza că trebuie „să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acuma, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

Inchide