Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 1 și 2 iulie

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 1 și 2 iulie
Publicat: 01/07/2023, 08:15

Bucureștiul are parfum de vacanță în aceste zile, așa că nu putem decât să ne bucurăm de el în această stare. Cu festivaluri, concerte, filme și piese de teatru, toate pe agenda de weekend și în această săptămână.

Filme pe agenda de weekend

Ultima întâlnire cu Indiana Jones, dar și alte premiere așteptate, toate aflate și de această dată pe agenda de weekend unde punem cele mai interesante propuneri pentru cinefili.

„Indiana Jones și cadranul destinului”

Apropiindu-se de pensionare, Indiana Jones se luptă să se integreze într-o lume care pare să-l fi depășit. Pe măsură ce tentaculele unui rău familiar se întorc sub forma unui vechi rival, Indy trebuie să-și reia pălăria și să-și ridice din nou biciul.

Regia: James Mangold

Cu: Harrison Ford, Mads Mikkelsen, Phoebe Waller-Bridge

Gen film: Acţiune

„Ruby Gillman, adolescenta kraken”

O adolescentă timidă află că provine dintr-o legendară familie regală de krakeni legendari și că destinul ei se află în adâncurile apelor, ceea ce este mai presus decât orice și-ar fi putut imagina vreodată.

Regia: Kirk De Micco, Faryn Pearl

Cu: Jane Fonda, Toni Collette, Annie Murphy, Will Forte, Lana Condor

Gen film: Animaţie

„Mi-e silă de mine”

Signe și Thomas sunt permanent în competiție, iar momentul decisiv este cel în care Thomas devine brusc un nume atractiv în arta contemporană. Signe încearcă să-și recapete statutul, modelând un nou eu, care să atragă compasiunea celor din jur.

Regia: Kristoffer Borgli

Cu: Kristine Kujath Thorp, Sarah Francesca Brænne, Fredrik Stenberg Ditlev-Simonsen, Fanny Vaager, Eirik Sæther

Gen film: Comedie

Teatru pe agenda de weekend

Bucura-te de ultimele reprezentații înainte de vacanța de vara a teatrelor! Ți-am pus pe agenda de weekend piese din care să alegi.

„Family.exe”

Family.exe este o dramedie provocatoare și surprinzătoare, despre vulnerabilitate și traume de familie.

Tolstoi spunea că fiecare familie e nefericită în felul ei. În noul spectacol al Teatrului Bulandra, regizorul și dramaturgul Mimi Brănescu ne invită, la rândul său, să explorăm, cu umor incandescent și ironie, această poveste veche de când lumea – a relațiilor familiale complicate și a firelor emoționale din trecut care ajung să încâlcească prezentul.

Alături de personajele din Family.exe, pătrundem într-o sufragerie, ca oricare alta, în care se intersectează reproșuri, traume, acuzații și foarte multe emoții.

Însă atunci când fiecare dintre cei prezenți apasă pe butoanele celuilalt, sistemul de operare familial începe să dea erori și să ruleze secvențe care scot la iveală vechi probleme de comunicare, mecanisme de gândire pre-instalate, neînțelegeri, amintiri stocate greșit și alte disfuncționalități, pe care nici măcar hazul de necaz nu pare să le mai remedieze.

Și-atunci poate că întregul „program” family.exe trebuie actualizat.

Când: sâmbătă, 1 iulie, ora 19.00

Unde: Teatrul Bulandra

Distribuția: Gheorghe Ifrim, Oana Tudor, Manuela Ciucur, Paula Niculiță, Andi Vasluianu, Cornel Scripcaru, Lucian Ifrim

Regia: Mimi Brănescu

„Strip Poker”

O seară de poker pe dezbrăcate între vecini se transformă într-o catastrofă comică. Pentru că nu știi niciodată când o să ai nevoie de vecinii tăi, două cupluri din același cartier se întâlnesc să ia masa împreună pentru a se cunoaște mai bine. Întâlnirea explodează în momentul în care unul dintre bărbați propune un joc de poker pe dezbrăcate. Noaptea de distracție se transformă într-un coșmar amuzant când cei patru încep să se afunde din ce în ce mai mult în dezvăluiri penibile și situații comice neașteptate.

Comedia se dezvoltă într-o atmosferă degajată și plăcută, iar jocul devine distractiv și eliberator. Textul lui Jean-Pierre Martinez reușește să dezbrace personajele de inhibiții și de secrete printr-un simplu joc, iar spectatorii se vor distra copios la această seară memorabilă de Strip Poker, ca între prieteni. Cine știe, poate ajung chiar să încerce jocul la ei acasă.

Când: sâmbătă, 1 iulie, ora 21.30

Unde: Teatrul În Culise

Distribuția: Ioana Nichita, Răzvan Ilie, Francesca Fülöp, Iulian Sfircea

Regia: Jean-Pierre Martinez

„Tzuki și tati”

O comedie ușoară, cu doi „grei” ai scenei românești – Florin Piersic Jr și Marius Bodochi. „Tzuki și tati” – Un titlu ce duce în zona alinturilor de familie și, asociat cu imaginea actorilor de pe toate materialele promoționale și cu ceea ce știi despre retorica estetică a celui care a făcut spectacolul, te instalează într-un orizont al intimității comice. E o predictibilitate atrăgătoare care reține atenția și aduce publicul spre casa de bilete.

Când: duminică, 2 iulie, ora 19.00

Unde: Teatrul Dramaturgilor Români

Distribuția: Florin Piersic Jr, Marius Bodochi

Regia: Florin Piersic Jr

„Funeralii fericite”

O comedie nebună care ne arată că oamenii vor găsi umor în cele mai neașteptate locuri și situații.

Un priveghi balcanic, personaje principale fără puls, colegi de șantier, iubite, amante, bocitoare, lăutari și prostituate trec prin întâmplări care depășesc orice așteptare și care or să te facă să râzi cum nu știai că este posibil.

Piesa „Cu sufletul nu-i de glumit” a lui Dimitri Dinev este o operă care te face să hohotești și să te simți vinovat că o faci, să plângi cu un ochi și cu celalalt să privești spre viitor, să vrei să fii mort și în același timp să trăiești cum nu ai trăit niciodată.

Povestea lor începe într-un apartament mic din centrul Vienei unde soția decedatului Nikodim Austricul așteaptă venirea colegilor din Serbia, Bulgaria și România, pentru priveghi. Lucrurile încep să se încurce în momentul în care invitații rămân singuri. Alcoolul, suferință, iubirea și prostia scot tot ce este “mai bun” la iveală din colegii îndurerați și începe desfrâul. Din momentul în care hotărăsc să-l așeze pe Nikodim la masă pentru un păhărel mic, totul o ia repede la vale și nebunia este de neoprit.

O capodoperă care te împinge să-ți privești viața, și așa scurtă, și să te întrebi dacă ai reușit să faci tot ce ți- ai dorit.

Când: duminică, 2 iulie, ora 19.00

Unde: FF Theatre

Distribuția: Daniela Purcarea, Ioana Chelmus, Cristina Ioana Casian, Stefan Alexandru Iancu, Eduard Bot, Pantelimon Adrian, Teo Dragan, Petre Cismigiu

Regia: Florin Frățilă

Concerte pe agenda de weekend

E vacanță deja, așa că cele mai multe evenimente muzicale din București sunt party-uri tematice. Am pus totuși pe agenda de weekend și câteva concerte.

Amon Amarth & Bleed from Within, Arenele Romane, sâmbătă, 1 iulie, ora 18.00

Stema, Berăria H, sâmbătă, 1 iulie, ora 18.30

Emil Bizga Quintet, BEAT bar umanist, sâmbătă, 1 iulie, ora 20.00

Trup, Hard Rock Cafe, sâmbătă, 1 iulie, ora 21.30

„Șansonete și șuete” cu flautistul Ion Bogdan Ștefănescu și acordeonistul Fernando Mihalac, Grădina cu filme – Cinema & More, duminică, 2 iulie, ora 19.30

Festivalul Internațional de Teatru de Stradă Bucureşti- B-FIT in the Street!

Avem un eveniment teatral de neratat pe agenda de weekend în această săptămână. A început cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti- B-FIT in the Street!

Timp de 3 zile, străzile din centrul Capitalei vor fi animate de cea de-a XII-a ediţia a Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă Bucureşti – B-FIT in the Street! unde publicul se va bucura de o adevărată sărbătoare estivală din programul căreia fac parte spectacole pe apă, acrobaţii aeriene, instalaţii vivante, muzică live, spectacole itinerante şi întâlniri cu personaje fantastice puse în scenă de cei peste 200 de artişti internaţionali din Italia, Spania ori Franţa.

Foto: Teatrul în Culise

CITEȘTE ȘI: Victor Rebengiuc: ”Sunt cel care se supune personajelor pe care le joacă, încearcă să le găsească, le caută ca un nebun. Este ultimul rol”

Lungmetrajul „Mammalia”, regizat de Sebastian Mihăilescu, are premiera în Cehia în selecția Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Obligatoriu pentru toți proprietarii de animale. Regulile UE nu pot fi încălcate
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?