Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 17 și 18 iunie

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 17 și 18 iunie
Publicat: 17/06/2023, 08:15

Bucureștiul are aer de vacanță și în mod oficial, așa că am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru și evenimente care să te ajute să intri în atmosferă, chiar dacă nu ai concediu încă.

Filme pe agenda de weekend

O săptămână nu foarte generoasă în premiere, dar nicidecum un motiv pentru a sta departe de sălile de cinema. Am pus pe agenda de weekend noutățile în materie de filme.

„Elementar”

Povestea o prezintă pe Ember (Flamă), o tânără dură, iute la minte și înflăcărată, a cărei prietenie cu un tip distractiv, sentimental și docil, pe nume Wade (Șuvoi), îi pune la îndoială convingerile despre lumea în care trăiesc.

Regia: Peter Sohn

Cu: Mamoudou Athie, Leah Lewis, Wendi McLendon-Covey, Catherine O’Hara

Gen film: Animaţie

„The Flash”

Barry Allen/Flash își folosește super-viteza pentru a schimba trecutul, dar încercarea lui de a-și salva familia creează o lume fără supereroi, forțându-l să pornească într-o misiune pentru a salva viitorul.

Regia: Andrés Muschietti

Cu: Michael Keaton, Ben Affleck, Ezra Miller, Ron Livingston, Kiersey Clemons, Sasha Calle

Gen film: Acţiune

Teatru pe agenda de weekend

Piese de teatru de toate felurile și pentru gusturi diverse am pus pe agenda de weekend, tot ce ai de făcut este să alegi și să mergi să te bucuri de spectacole.

„Măcel”

Două realități aparent paralele, fără un posibil punct de congruență. Două cupluri din lumi diferite obligate să se intersecteze în urma unui „accident” produs de un conflict între copii. Un caz minor de neînțelegere ce escaladează într-o lupta de putere între părinți. O comedie cu accente dramatice care ridică întrebarea: Cine este de fapt victima și cine este călăul? Sau, cine este părintele și cine este copilul?

Textul scris de Yasmina Reza propune și o dezbatere pe tema civilizației, a individului „civilizat”, rațional, care ar trebui să cântărească evenimentele din viața sa cu luciditate. Dar, ca ființă umană, acesta este supus greșelii, și, atunci când este pus în postura de a-și apăra cauza, pare că nu se deosebește cu nimic de omul necivilizat. Impulsuri, instincte primare, emoții ies la suprafață și transformă această fațadă perfectă într-una derizorie.

Când: sâmbătă, 17 iunie, ora 19.00

Unde: Teatrul Mic, Sala Studio

Distribuția: Manuela Hărăbor, Marin Grigore, Claudia Prec, Andrei Seușan

Regia: Andreea Grămoșteanu

„Ziua vecinilor”

Într-o zi oarecare, un bărbat descoperă că inima sa, pur și simplu, nu mai bate. Neștiind ce se întâmplă, el cere ajutorul soției obsedate de spiritualitate, precum și celui mai bun prieten al său, un medic veterinar frustrat și plictisit de viață.

Comedia se dezlănțuie și lucrurile o iau cu adevărat razna, când în poveste apare un guru misterios, care-i face o propunere mai mult decât ciudată, pe care bărbatul este obligat să o îndeplinească. Asta dacă nu vrea să moară în trei zile…

Statement regizor: Este un spectacol atât de amuzant, încât și eu și actorii ne-am distrat copios la fiecare repetiție. Premisa e atât de absurdă, în sensul comic, încât chiar și dacă ai fi în situația personajului principal, tot te-ar apuca râsul. Un fel de haz de necaz. Nu pot fi dezvăluite prea multe detalii despre spectacol, e exact genul pe care trebuie să-l vezi, nu să-l povestești.

Când: sâmbătă, 17 iunie, ora 18.00

Unde: Teatrul în Culise

Distribuția: Bogdan Iacob, Cristiana Ioniță, Radu Catană, Claudia Ene, Grațiela Popa

Regia: Adam S. Q. David

„Era ok și la 60”

„Era ok și la 60” spune o poveste despre micile minuni, plăceri, abandonuri și paradoxuri ale vieții unui om care își descoperă în fiecare zi bucuria de a trăi.

Îndrăgitul actor povestește cu umor și ironie despre cum i s-a schimbat perspectiva asupra vieții odată cu înaintarea în vârstă. Atitudinea relaxată și sinceritatea cu care face „haz de necaz”, transformă experiența vizionării acestui spectacol într-o lecție de viață, pusă în scenă cu măiestrie.

O porție sănătoasă de comedie care te va face să-ți spui, la final, că sigur va fi ok și la 60. Pentru că fiecare vârstă are farmecul ei. Secretul e să nu te oprești niciodată din râs.

Când: duminică, 18 iunie, ora 19.00

Unde: Teatrul Godot

One-man-show cu Răzvan Vasilescu

„Totul e relativ”

Greg și Ginny sunt tineri, se iubesc și sunt pe punctul de a se căsători. Numai că Ginny îi ascunde lui Greg câteva detalii despre viața ei, care ar putea arunca în aer liniștea viitorului cuplu. Acesta este și momentul când în poveste intervin Philip și Sheila, un cuplu mai în vârstă, cu nelămurite – încă – și, tocmai de aceea, amuzante legături cu tinerele personaje.

Încurcături de situație, de limbaj și de intenții sunt presărate de-a lungul piesei, sporind tensiunea și desfătarea spectatorului. Iar la sfârșit câteva întrebări ne rămân agățate în minte. Este dragostea sinceră? Cât suntem dispuși să mințim într-un cuplu? Cât este adevăr și cât este amăgire într-o iubire?

Când: duminică, 18 iunie, ora 19.00

Unde: Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu

Distribuția: Raluca Gheorghiu, Gabriel Răuţă, Constantin Cotimanis, Catrinel Dumitrescu

Regia: Felix Alexa

Concerte pe agenda de weekend

Muzică extrem de diversă la acest final de săptămână, așa că am pus pe agenda de weekend concertele din București de la care nu vrei să lipsești.

Recital vocal cu Elena Moșuc, Ateneul Român, sâmbătă, 17 iunie, ora 19.00

Diabolical / Machiavellian God / Sodomisery / Ungolianth, Quantic, sâmbătă, 17 iunie, ora 19.00

ZUM – Călătoria unui Suflet în Mandalay, Grădina cu filme – Cinema & More, sâmbătă, 17 iunie, ora 19.30

Omara Portuondo, Sala Palatului, sâmbătă, 17 iunie, ora 20.00

Night of the Grunge, Trei Bețivi Bar, sâmbătă, 17 iunie, ora 20.00

Bedda Band, True Club, sâmbătă, 17 iunie, ora 22.00

Tom Jones, Sala Palatului, duminică, 18 iunie, ora 19.00

Cvartetul Arcadia, Ateneul Român, duminică, 18 iunie, ora 19.00

Taylor, True Club, duminică, 18 iunie, ora 19.00

Sergiu Tuhuțiu – Solitudes, Teatrul Godot, duminică, 18 iunie, ora 19.30

Hôtel des poèmes

Am pus pe agenda de weekend din această săptămână un spectacol-eveniment care are forma unei vizite prin spațiile hotelului Caro. Un ghid va însoți publicul prin acestă călătorie în timp, populată cu oameni și personaje care au rămas vii prin poveștile pe care le-au trăit, putând fi (re)întâlniți cu ocazia unică a acestei vizite.

O vom întâlni pe Anais Nin, captivă în camera de hotel în care și-a trăit poveștile secrete de iubire. Dar este vorba despre o Anais transportată în prezent, care vede prin noi o lume care s-a născut după moartea ei, în timp ce noi avem privilegiul de a ne întoarce în timp și de a pătrunde în universul din care provine ea.

Altă cameră este rezervată unui cuplu care face o escapadă la hotel, aparent pentru a-și pune fanteziile în practică, dar care testează de fapt, la un nivel profund, cât durează iubirea care ne aduce împreună și ce suntem în stare să facem pentru a o salva.

În ultima camera dăm buzna peste poetul Rimbaud care se refugiază la hotel după ce a fost împușcat în braț de poetul Verlaine. Ajungem astfel să fim martorii unui delir poetic care transcende realitatea și care ne face să ne întrebăm dacă, după 133 de ani de la moartea lui, s-a reinventat sau nu iubirea.

Spectacolul este conceput în contextul celebrării a 30 de ani de la aderarea României la Organizația Internațională a Francofoniei. Astfel, toate personajele sunt interpretări imaginare ale unor personalități marcante ale culturii franceze. Textul dramatic este original, cuprinzând și fragmente din operele unor scriitori precum: Arthur Rimbaud, Louis Ferdinand Celine, Jean Cocteau, Anais Nin, Julien Green, Charles Perrault & alții.

În același timp, „Hôtel des poèmes” este o încercare de a aborda sustenabil un spectacol de teatru, în sensul de a integra toate mijloacele tehnice disponibile în spațiu, fără a utiliza alte echipamente de teatru care generează un consum suplimentar de energie.

Foto: Teatrul Mic

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?