Angelina Jolie cere oprirea războiului: Atacurile teroriste Hamas din Israel nu pot justifica viețile NEVINOVATE pierdute în bombardamentele din Gaza

Angelina Jolie cere oprirea războiului: Atacurile teroriste Hamas din Israel nu pot justifica viețile NEVINOVATE pierdute în bombardamentele din Gaza
Angelina Jolie: Atacurile teroriste Hamas din Israel nu pot justifica viețile NEVINOVATE pierdute în bombardamentele din Gaza
Publicat: 29/10/2023, 13:44

Actrița Angelina Jolie a luat poziție pe fondul conflictului în curs de desfășurare dintre Israel și Hamas. Ea spune că „atacurile teroriste Hamas din Israel nu pot justifica viețile nevinovate pierdute în bombardamentele din Gaza”.

Ea cere, în acest context, „încetarea focului”.

„Viețile palestinienilor și israelienilor – și viețile tuturor oamenilor la nivel global – contează în mod egal”, scrie ea, într-o postare publicată pe Instagram.

Jolie a adăugat că: „Ca milioane de oameni din întreaga lume, mi-am petrecut ultimele săptămâni afectată și supărată din cauza atacului terorist din Israel, de moartea atâtor civili nevinovați și întrebându-mă cum să ajut cel mai bine. Și eu mă rog pentru întoarcerea imediată și în siguranță a fiecărui ostatic și pentru familiile care poartă durerea de neimaginat a uciderii unei persoane dragi. Mai presus de toate, au fost uciși copii și mulți copii au rămas orfani.”

„Ceea ce s-a întâmplat în Israel este un act de teroare. Dar asta nu poate justifica viețile nevinovate pierdute în bombardarea unei populații civile din Gaza care nu are unde să meargă, nu are acces la hrană sau apă, nicio posibilitate de evacuare și nici măcar dreptul uman de bază de a trece granița pentru a se refugia”, a subliniat actrița, câștigătoare a premiului Oscar.

„Blocarea ajutorului, a combustibilului și a apei pedepsește colectiv un popor”

Timp de 20 de ani, Jolie a colaborat cu Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (ICNUR), făcând campanii în sprijinul persoanelor strămutate forțat din întreaga lume. Anul trecut, ea a renunțat la rolul său în cadrul ICNUR, spunând la acea vreme că dorește să abordeze un set mai larg de probleme umanitare și legate de drepturile omului.

„Îmi concentrez atenția asupra persoanelor strămutate de violență în orice context”, conform declarației actriței. „Gaza are o populație de peste 2 milioane de oameni (jumătate dintre ei copii), care au trăit sub o blocadă severă de aproape două decenii, pe lângă decenii de strămutare și apatridie”.

Ea a adăugat: „Puținele camioane de ajutor care intră sunt o parte foarte mică din ceea ce este necesar (și au fost livrate zilnic înainte de conflictul actual), iar bombardamentele provoacă noi nevoi umanitare zilnic. Blocarea ajutorului, a combustibilului și a apei pedepsește colectiv un popor. Omenirea cere o încetare imediată a focului. Viețile palestinienilor și israelienilor – și viețile tuturor oamenilor la nivel global – contează în mod egal.”

De când gruparea teroristă palestiniană Hamas a lansat un atac asupra Israelului pe 7 octombrie, care a dus la mii de morți, conflictul a continuat să escaladeze. Ca răspuns, Israelul a închis Fâșia Gaza și a ripostat cu lovituri aeriene.

În urmă cu o săptămână, punctul de trecere a frontierei dintre Egipt și Gaza a fost deschis pentru a permite accesul câtorva camioane care transportă ajutoare pe teritoriu.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Românca care a ajuns la 100 de ani. SECRETUL ei pentru o viață mai lungă!...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Un restaurant românesc, extindere fără precedent. Se bate cu marile fast food-uri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost descoperită o mutație genetică rară, nemaivăzută până acum la oameni