Joan Copeland a murit la 99 de ani. Actrița americană era sora dramaturgului Arthur Miller

Joan Copeland a murit la 99 de ani. Actrița americană era sora dramaturgului Arthur Miller
Joan Copeland a murit la 99 de ani. Actrița americană era sora dramaturgului Arthur Miller / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 06/01/2022, 11:59

Actrița americană Joan Copeland, cunoscută din numeroase piese de teatru pe Broadway și seriale de televiziune, precum „Law and Order”, a murit la vârsta de 99 de ani.

Fiul ei, Eric, a confirmat anunțul trist pentru THR. Vedeta a murit în somn, în apartamentul ei din New York, scrie BBC.

Copeland a fost sora celebrului dramaturg Arthur Miller, soțul starletei Marilyn Monroe între anii 1956-1961.

În 1980, Copeland a câștigat premiul Drama Desk Award pentru rolul din piesa „The Great Depression”, scrisă chiar de fratele ei.

De asemenea, Copeland a jucat în numeroase seriale tv: diabolica Andrea Whiting în „Search for Tomorrow” (1967-1972), Gwendolyn Lord Abbott în „One Life to Live” și surorile gemene Maggie și Kay Logan în „Love of Life”.

Probleme din cauza lui Arthur Miller, care „a cochetat” cu comuniștii

Copeland a avut probleme în carieră din cauza fratelui ei, plasa pe lista neagră de către guvernul american, în 1957. Arthur Miller a fost acuzat de sfidarea Congresului, după ce a refuzat să divulge numele unor scriitori presupus comuniști, alături de care participase la diverse întruniri.

După mai mulți ani, sora lui Miller a jucat, timp de 10 ani, rolul judecătoarei Rebecca Stein, în celebrul serial „Law & Order” (1991-2001).

Aceasta a fost căsătorită cu bacteriologul George Kupchik, din 1943 până în 1989, anul în care acesta a trecut în neființă.

Joan Copeland a mai jucat în seriale cunoscute precum „ER”, „Chicago Hope” și „Cagney & Lacey”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicateciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase