„The Fabelmans”, în regia lui Steven Spielberg, a câștigat People’s Choice Award la Festivalul Internațional de Film de la Toronto

„The Fabelmans”, în regia lui Steven Spielberg, a câștigat People’s Choice Award la Festivalul Internațional de Film de la Toronto
Publicat: 19/09/2022, 08:24

Povestea autobiografică despre maturitate a lui Steven Spielberg, „The Fabelmans”, a luat cel mai popular premiul al Festivalului Internațional de Film de la Toronto, dând startul șanselor la un sezon competițional bogat.

Premiul obținut de Spielberg la TIFF este unul dintre cei mai de încredere predictori ai unui eventual succes la Oscar. În ultimii ani, câștigători precum „Green Book” și „Nomadland” au obținut și trofeul pentru cel mai bun film la Premiile Academiei. Alte filme care au câștigat recent acest trofeul, inclusiv „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, „La La Land” și „Jojo Rabbit”, au fost nominalizate la Oscar pentru cel mai bun film și au fost competitori serioși la festivalurile la care au participat.

Din 1978, de când a fost creată populara categorie, șapte premianți au câștigat și trofeul pentru cel mai bun film la Oscar, dintre care cinci în ultimii 20 de ani.

„După cum am spus pe scenă aseară, mai presus de toate, mă bucur că am adus acest film la Toronto! Acesta este cel mai personal film pe care l-am făcut vreodată, iar primirea călduroasă din partea tuturor din Toronto a făcut prima mea vizită la TIFF atât de intimă și personală pentru mine și întreaga mea familie Fabelman”, a spus Spielberg într-un comunicat.

„Mulțumesc lui Cameron Bailey și oamenilor incredibili de la TIFF; mulțumesc Universal Pictures; și o mulțumire foarte specială tuturor fanilor de film din Toronto care au făcut din weekendul trecut unul pe care nu îl voi uita niciodată.”

„The Fabelmans”, care îi are în rolurile principale pe Michelle Williams, Paul Dano, Seth Rogen și pe Gabriel LaBelle ca Sam Fabelman, personajul lui Spielberg, a fost primit cu entuziasm la premiera sa mondială, unde filmul s-a bucurat de ovații îndelungi ale spectatorilor.

După doi ani de evenimente virtuale și marcate de distanțare socială, TIFF  a revenit în 2022 cu una dintre cele mai ample selecții din istoria sa recentă și s-a desfășurat în perioada 8-18 septembrie.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Festivalul de la Toronto debutează joi, cu autobiografia lui Spielberg și staruri pe covorul roșu. Cristian Mungiu, în selecție

Kate Winslet a ajuns în spital după ce a suferit un accident în timp ce filma în Croația

Festivalul de la San Sebastian: Penelope Cruz a primit Premiul național pentru cinematografie