Un Aston Martin folosit pentru cel mai recent film „James Bond”, vândut la licitație pentru 3 milioane de euro

Un Aston Martin folosit pentru cel mai recent film James Bond, vândut la licitație pentru 3 milioane de euro
Publicat: 29/09/2022, 15:04

O replică a unui automobil Aston Martin DB5 folosit pentru cascadorii în superproducția „Nu e vreme de murit/ No Time to Die”, din franciza “James Bond”, a fost vândută la licitație pentru 2,9 milioane de lire sterline (3,25 de milioane de euro).

Replica, echipată cu imitații de mitraliere în spatele farurilor, este una dintre cele opt special concepute și fabricate pentru filmul lansat în 2021, în regia lui Cary Joji Fukunaga, cu Daniel Craig în ultima sa apariție ca James Bond. Aceasta este, de asemenea, singura mașină de cascadorie DB5 scoasă la vânzare de Aston Martin și EON Productions, potrivit casei Christie’s.

Automobilul a făcut parte dintre cele 24 de loturi disponibile la o licitație specială organizată de casa Christie’s la Londra, pentru a marca împlinirea a 60 de ani de la lansarea primului film din franciza de acțiune, „Dr. No”, de Terence Young, cu Sean Connery în rolul principal. Licitația a generat încasări totale de 6,8 milioane de euro, potrivit france24.com.

Alte 35 de loturi, mașini, costume și recuzită, sunt scoase la licitație online până pe 5 octombrie.

Veniturile din licitații vor fi donate unor organizații de caritate. 

Cel mai scump exemplar Aston Martin DB5 a fost vândut la licitație pentru 6,4 milioane de dolari

În 2019, un automobil din seria Aston Martin DB5 atingea recordul de preț pentru serie, 6,4 milioane de dolari. Inițialele DB au fost folosite în onoarea celui care a fost proprietarul companiei Aston Martin, David Brown, între 1947 și 1972.

Acea mașină nu a fost folosită la filmări, dar este o replică realizată pentru utilizarea în evenimentele de promovare ale peliculei „Thunderball/ Operațiunea Thunderball”, din 1965.

CITEȘTE ȘI: Tom Hardy, noul James Bond?! Presa britanică susține că actorul a trecut deja probele, iar casele de pariuri îl dau ca favorit pentru rol

O mașină Aston Martin DB5, din filmele cu James Bond, vândută pentru 6,4 milioane de dolari

JAMES BOND suferă de alcoolism CRONIC și are nevoie de ajutor specializat

Foto: Profimedia Images

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase